''Na posljednja dva europska prvenstva bili smo drugi, iza Francuza. Vrijeme je da sada napokon budemo najbolji. Evo, baš gledam tanjur namijenjen pobjedniku i ne bi ga bilo loše podignuti. Naši su mladi igrači stasali i uz pomoć nas starijih možemo do zlata'', rekao je Igor Vori, kapetan reprezentacije, koji se jedini od ostalih kapetana (Zorman, Rambo, Vujin) obratio novinarima na hrvatskom, a ne na engleskom jeziku.

''Ha-ha, to sam napravio namjerno'', rekao je Vori.

S Norveškom i Islandom smo u posljednje vrijeme puno igrali, uvijek su to bile zahtjevne utakmice, a sa Slovenijom se dugo nismo sreli na velikim natjecanjima. U drugom krugu ćemo ponovo na Francuze.

>> 'Kaubojima' teška skupina, Baliću ždrijeb katastrofa!

''To je već velika ljubav između nas i jednostavno ih ne možemo izbjeći'', zaključio je Vori.

Slavko Goluža, izbornik Hrvatske, nije bio nezadovoljan ždrijebom.

''Na prvenstvu nema slabih reprezentacija. Sve ih cijenim, ali se nikoga ne bojim. Sa sjevernjacima, Norveškom i Islandom, neće biti lako. Obje reprezentacije igraju čvrsto i brzo. Slovenija je pomladila momčad, no uvijek je motivirana kad igra protiv nas'', istaknuo je Goluža.

Ivano Balić trenutačno je na odmoru, i to do kraja srpnja, kada će mu početi pripreme sa zagrebašima.

''Prvi nam je cilj proći skupinu, a drugi prenijeti što više bodova u drugi krug. A ondje nas čekaju Francuska, Španjolska, Mađarska i Rusija. Netko će od njih otpasti, ali svi su neugodni'', rekao je Balić. (Agencija VLM)