Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
OČEKUJU GA VELIKE STVARI

Odluka je pala: Najopakiji čovjek svijeta odabrao gdje će nastaviti karijeru

Šest mjeseci nakon što je napustio UFC Francis Ngannou postao je novi borac organizacije PFL.

Stipe Miočić i Francis Ngannou (Foto: Guliver Images)

Nakon što je pola godine pregovarao s raznim potencijalnim poslodavcima, Francis Ngannou napokon je donio odluku o nastavku svoje karijere.

Unutar spomenutog razdoblja propali su mu pregovori s ONE Championshipom, Bellatorom i BKFC-om, većinom zbog prevelikih financijskih potraživanja, no u nekim slučajevima i zbog potraživanja drugačijih stvari.

Preostala mu je jedna opcija i nju je odabrao

Zapravo, na kraju mu je preostala tek jedna opcija, nakon što je odbio i pomišljati o eventualnom povratku u UFC, koji je napustio kao teškaški prvak i jedna od najvećih zvijezda promocije. UFC nikad ranije nije izgubio nekog borca takvog statusa.

Ukratko, Francis Ngannou borit će se u promociji Professional Fighters League, ali uz dozvolu za nastupe u boksačkim mečevima. 

Otkriveno je kako će Ngannou dobiti i ono čemu se nadao u ONE Championshipu, a to je sudjelovanje u vodstvu organizacije.

Dobit će svoju vlastitu kategoriju

U PFL-u bi se trebao boriti u kategoriji "Superfight PPV", koju će promocija uvesti od iduće godine, što bi značilo da neće sudjelovati u njihovim turnirima, što je dosad bio princip njihova rada.

Nije poznato kad će debitirati u PFL-u, dok je otkriveno kako će planove za boks objaviti kasnije, no vjerojatno bi nastup s velikim rukavicama trebao biti njegov idući.

Postoji tako i šansa za potencijalnu borbu protiv Ante Delije, koji je trenutačni PFL-ov prvak, a 16. lipnja borit će se u drugom kolu ovosezonskog turnira te pokušati izboriti novi play-off, gdje bi se još jednom borio za titulu, ali i milijun dolara. 

Naravno, Delija bi u tom slučaju morao produžiti ugovor s tom promocijom, a uvjeti kakve može dobiti uvelike će ovisiti o tome što će napraviti ove godine.

Isto tako, Ngannou će postati predsjednik posebne PFL-ove afričke organizacije, koja bi se uskoro trebala pokrenuti.

Sve u svemu, čini se kako je dobio ono što je tražio, moć sam upravljati svojom karijerom, ali i dalje biti članom neke velike organizacije preko koje može doći do PPV nastupa. Zbog toga je toliko dugo čekao.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider