Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Vrtoglave cifre

Izašla lista: Messi najbolje plaćeni sportaš svijeta, među prvih 100 tek jedna žena

Argentinska nogometna zvijezda Lionel Messi najbolje je plaćeni sportaš protekle godine, a među prvih stotinu nalazi se tek jedna žena, objavio je u utorak američki časopis "Forbes".

Lionel Messi (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Napadač Barcelone i argentinske reprezentacije u proteklih 12 mjeseci zaradio je 127 milijuna dolara i tako prestigao velikog rivala, sada člana Juventusa Portugalca Cristana Ronalda, čija je zarada iznosila 109 milijuna dolara.

Na trećem mjestu Forbsove ljestvice je Brazilac Neymar sa 105 milijuna, a slijede ga meksički boksač Canelo Alvarez i švicarski tenisač Roger Federer.

U prvih deset još su igrači američkog nogometa Russell Wilson i Aaron Rodgers te košarkaši LeBron James, Stephen Curry i Kevin Durant.

Jedina žena među prvih stotinu višestruka je osvajačica Grand Slam turnira Amerikanka Serena Williams, koja je zauzela 63. mjesto s 29 milijuna dolara.

Najboljih stotinu sportaša zajedno je u posljednjih godinu dana zaradilo četiri milijarde dolara, što je za pet posto više nego godinu prije.

Lionel Messi s obitelji (Foto: AFP) Messi iskreno otkrio da mu sin slavi golove Reala, a zeza ga zbog Liverpoola divider
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider