Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Ostali sportovi
slijede "njegove" utrke

Ponajbolji skijaši svijeta hvale Zubčića, Kostelić vjeruje da može osvojiti Veliki kristalni globus

Nakon što je lani pokazao da pripada u sami vrh veleslaloma, Filip Zubčić na Sljemenu je nagovijestio da se od njega mogu očekivati velike stvari i u slalomu.

Filip Zubčić prošle sezone borio se za Mali kristalni globus u veleslalomu, no onda je Svjetski skijaški kup zaustavila pandemija koronavirusa. Sa sjajnim izvedbama Zubčić je nastavio i u ovoj sezoni, a na Sljemenu je došao do najboljeg rezultata karijere u slalomu.

"Evo, sve bliže i bliže smo postolju u slalomu, ne treba sad odmah očekivati da će sljedeća utrka biti postolje. Treba ići iz utrke u utrku, biti u glavi miran, ne preskakati stepenice i onda je sve moguće", rekao je Zubčić nakon velikog uspjeha na Sljemenu.

Ivica Kostelić uvjeren je da će Zubčiću sljemenski rezultat biti veliki podstrek za nove slalomske izazove. A ukoliko slalom uspije dovesti blizu razine veleslaloma, najveći hrvatski skijaš svih vremena vjeruje da bi Zubčić u budućnosti mogao konkurirati i za Veliki kristalni globus.

"Zubo je svestran skijaš koji barem što se tiče svog skijašnog znanja i fizičke pripremljenosti može biti dobar u svim disciplinama. I ukoliko se to odluči u nekom trenutku, on pomaže konkurirati za ukupni poredak", vjeruje Ivica.

Za aktualnu formu i općenito njegovo skijanje stižu pohvale i od konkurenata sa staze.

gol expired Benzemi prijeti pet godina zatvora: "Nažalost, nismo iznenađeni ovom apsurdnom odlukom" divider

"On je vrlo snažan. Znamo to već nekoliko godina, posebno u veleslalomu, kao što ste rekli. Čini se da ide prema vrhu također i u slalomu, stoga definitivno možemo računati na njega", kazao je ponajbolji skijaš svijeta Alexis Pinturault.

"Oduvijek veliki potencijal, vrlo talentiran skijaš, ali trebao je postići određenu dob da bi eksplodirao", rekao je pobjednik Sljemena Linus Strasser. 

O Zubi riječi hvale ima i nekadašnji proslavljeni slovenski skijaš Matjaž Vrhovnik.

"On je sad u par godina dozorio kako mi kažemo u Sloveniji. Ja mislim da se malo umirio u skijanju, jak je. I ja mislim da je najveći napredak napravio u glavi. Kad natjecatelj zna da je tu, da je među prvih pet, onda je puno lakše."

Nove komplimente i čestitke Zubčić bi mogao primati i idućih dana i tjedana, jer nakon Zagreba Svjetski kup preselio je u Švicarsku. Prvo se u Adelbodenu u petak i subotu voze dva veleslaloma, pa 10. siječnja slalom. To je samo početak slalomskog niza koji se nastavlja sedam dana kasnije u Wengenu, a onda seli u Austriju.

Utrkama u Kitzbuhelu 24. siječnja i Schladmingu dva dana kasnije. 30. i 31. siječnja sve se završava dvama slalomima u francuskom Chamonixu.

"Taj siječanj je uvijek najteži mjesec kod nas skijaša i tu se uvijek sve prelama. Tako da, treba biti zdrav u tome, treba uživati u tome", rekao je uvijek pozitivni Zubčić.

Novinar Dnevnika Nove TV poželio mu je "skromna" ostvarenja iz iduće tri utrke.

"Bez pritiska, bit će dosta dva postolja iz iduće tri utrke."

"Pa naravno, vi ste novinari uvijek skromni", odgovorio mu je Zubčić za kraj.

gol expired Djevojka "anđeoskog lica i vražjih misli" dobila otkaz u klubu, pa svojim potezom oduševila fanove divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider