Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Opušta se uz HNL

Filip Zubčić je spreman za Sljeme, ali i Olimpijske igre: "Sigurno da Dinamo može do naslova prvaka"

Filip Zubčić za Dnevnik Nove TV najavio nastavak skijaške sezone, ali i prokomentirao Prvu HNL.

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić sinoć je u Madonni Di Campiglio osvojio 16. mjesto u utrci slaloma, a već danas stigao u Zagreb u obiteljskom krugu proslaviti Božić.

Nakon toga kreću pripreme za sljemensku utrku 5. siječnja, a u razgovoru za Dnevnik Nove TV osvrnuo se na dosadašnji dio sezone te otkrio očekivanja za Zimske Olimpijske igre.

"Rekao bih da je rezultat solidan. Nažalost, imao sam veliku priliku u drugoj vožnji jer sam startao četvrti, a bila je jako mala razlika, tako da sam sigurno to mogao bolje odraditi".

No, prije desetak dana iskoristio je sve prigode, ostvario plasman karijere i uzeo prvo slalomsko postolje.

"Val-d'Isère prvo postolje u slalomu, to je nešto što smo jako dugo iščekivali. Uspjeli smo već na prvoj utrci to ostvariti, tako da je to stvarno lijep start u slalomu. Puno bolje nego prošle godine, a veseslalom sada još malo kaska za slalomom".

Bruno Marić Bruno Marić ekskluzivno za Dnevnik Nove TV o suđenju u Prvoj HNL: "Bilo je 25 velikih grešaka" divider

I ove sezone želi jednako dobre rezultate i u slalomu i u veleslalomu, a tempiranje forme uvijek je u otprilke isto vrijeme.

"Uvijek gađamo da smo u formi u prosincu, siječnju ili veljači, ali svi treneri i sportaši znaju da je to jako teško ciljati. Treba ostvariti rezultate i kad nisi u formi, ne smije im to biti isprika. Ako želiš biti na postolju i osvajati Globuse, moraš uvijek biti dobar".

Pred Filipom su samo dva dana odmora, a onda povratak austrijskim treninzima. Siječanj će donijeti čak šest slalomskih utrka , a onda šlag na torti - Olimpijske igre.

"Imamo slalom i veleslalom olimpijski i nadamo se što boljim rezultatima".

Bruno Marić Bruno Marić ekskluzivno za Dnevnik Nove TV o suđenju u Prvoj HNL: "Bilo je 25 velikih grešaka" divider

Iako ga u Kini očekuju stroge epidemiološke mjere, Zubčić kaže da se ne boji toga.

"Mislim da će sve biti ok. Ionako ne idem kao turist, sada se svi žale da neće nešto moći vidjeti, ali mene to ne dira. Imam svoje dvije utrke, jedino što se moram svaki dan testirat, ali na to ionako ne mogu utjecati".

U rijetkim trenucima odmora veseli ga domaća nogometna liga, a posebno utakmice Dinama

"Jedna od zanimljivijih polusezona Prve HNL. Osijek, Rijeka i Dinamo dijele prvo mjesto, Hajduk je malo iza, tako da se baš veselim nastavku prvenstva na proljeće", rekao je pa odgovorio može li Dinamo do naslova.

"Sigurno, hvala Bogu. Navijamo za Dinamo".


 

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider