Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pripreme u Italiji

Filip Zubčić najavio novu skijašku sezonu i nastup na Zimskim olimpijskim igrama

Filip Zubčić se za Dnevnik Nove TV javio s priprema u Italiji i najavio svoja očekivanja od ovogodišnjeg pohoda snježnih padina.

Nakon sjajne prošle sezone Filip Zubčić malo se odmorio, a onda sredinom ljeta krenuo s pripremama za novu sezonu, koja samo što nije počela. Filip nam se javio s priprema u Italiji i najavio svoja očekivanja od ovogodišnjeg pohoda snježnih padina.

Treće mjesto u poretku veleslaloma, 24. u slalomu, ukupno 764 osvojena boda, 2 pobjede i 6 penjanja na postolje u Svjetskom kupu, te srebro na Svjetskom prvenstvu - tako je najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić završio sjajnu prošlu sezonu.

Malo je odmorio, a onda prionuo dugim i temeljitim pripremama.

„Nova sezona kreće za deset dana, osjećam se dobro, dobro skijam, tako da jedva čekam da počne sezona. Pripreme su bile dosta dobre, mislim da smo imali kvalitetne treninge, zdravlje je OK, tako da je to najbitnije“, kaže Zubčić.

Još prošle sezone Filip je najavio kako će ove godine voziti dvije nove discipline; superveleslalom i kombinaciju.

„Superkombinacije neće biti ove sezone, možda će biti jedna oko superveleslaloma, i zapravo ne znamo točno, tako da se držimo više tehničkih disciplina.“

Uz brojne utrke Svjetskog skijaškog kupa, kruna ove sezone bit će Zimske Olimpijske igre, a Filip je glavni hrvatski pretendent za postolje.

„Za mene je svaka sezona posebna tak i ova olimpijska. Planovi su da se dobro skijam, da se dobro osjećam i da što bolje rezultate ostvarujem.“

Za ostvarivanje dobrih rezultata Filip će priliku imati već 23. listopada kada u austrijskom Soeldenu počinje nova skijaška sezona.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider