Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
najavio sezonu

VIDEO Zubčić spreman za nove izazove: Nakon 14 godina velika promjena u njegovoj karijeri

Tako mušku reprezentaciju i dalje čine Filip Zubčić, Istok Rodeš, Matej Vidović i Samuel Kolega, dok u konkurenciji skijašica nastupaju Leona Popović i Zrinka Ljutić.

Nova skijaška sezona počinje ovoga vikenda, već tradicionalno u austrijskom Soldenu. Hrvatska će na prvom skijaškom vikendu imati troje predstavnika - Zrinku Ljutić, Samuela Kolegu i Filipa Zubčića. Filip je nakon 14 godina promijenio trenera, a umjesto na austrijskim glečerima, dio priprema je, zbog klimatskih promjena, odrađen u Argentini.

Na padine austrijskog Soldena ovog vikenda stižu najbolje svjetske skijašice i skijaši. Počinje utrka za Kristalnim globusima, a Hrvatska i ove godine ima svoje adute

Tako mušku reprezentaciju i dalje čine Filip Zubčić, Istok Rodeš, Matej Vidović i Samuel Kolega, dok u konkurenciji skijašica nastupaju Leona Popović i Zrinka Ljutić.

Karim Benzema i Zinedine Zidane Zinedine Zidane proglasio dobitnika: Karim Benzema osvojio Zlatnu loptu divider

Odmah prvog vikenda na stazu u utrci veleslaloma izlaze Zrinka Ljutić, Sameul Kolega i Filip Zubčić.

''Pripreme sam odradio dobro, treninzi su bili dobro i nadam se da ću i ja biti u dobroj formi za ovu sezonu. Prvenstveno ćemo nastupat u slalomu i veleslalomu znači držimo se i dalje više tehničkih disciplina super g i kombinaciju i cilj je da se nazad vratimo na vrh'', kaže Zubčić.

Ipak, pripreme za novu sezonu donijele su i dosta novosti. Za početak nakon 14 godina Zubčić je odlučio potražiti novog trenera. Odluka je pala na 38-godišnjeg ruskog stručnjaka Sergeja Komarova.

Luka Modrić Modrić i Gvardiol ispisali hrvatsku povijest: Među najboljima su na svijetu! divider

''Sa Markom sam odradio 14 odličnih sezona, no međutim svemu dođe kraj i moja je želja bila da promijenim trenera. Trebalo nam je neko vrijeme da nađemo novog trenera , mislim da smo to uspjeli , novi trener je odličan, dobro surađujemo.''

Osim novog trenera, pripreme su odrađene i u novom kampu. Umjesto u Austriji, zbog topljenja snijega i pretoplog vremena, skijaši su zimske uvijete potražili u dalekoj Argentini.

''Puno smo bolje te pripreme odradili u Argentini jer smo imali puno raznovrsnije treninge i odlično je bilo to što smo dole u zimskim uvjetima bili i dobro smo mogli testirat materijal.''

I što mu još uoči nove sezone možemo poželjeti? Samo da je snijega i da nema ozljeda, popularni Zubo za ostalo će se pobrinuti sam.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider