Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
sjajni rezultati

Fenomenalan dan za Stipanovića u Tokiju, drugi je u poretku nakon tri plova

Tonči Stipanović odlično je iskoristio dan, a Jelena Vorobjeva je ostala visoko u poretku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski jedriličar Tonči Stipanović zauzima drugo mjesto nakon prva tri plova klase Laser na Olimpijskim igrama u Tokiju, dok jedriličarka Jelena Vorobjeva drži šestu poziciju nakon četiri plova Laser Radiala.

Srebrni iz Rio de Janeira otprije pet godina, Stipanović (35) je u ponedjeljak imao dobar dan upisavši šesto i treće mjesto. Posebno je dojmljiv bio njegov nastup u drugom plovu dana kada je nakon prvog okreta bio 34., da bi zatim odlično "pročitao" vjetar te se probio do sjajnog trećeg mjesta u cilju.

Kako se nakon trećeg plova briše najslabiji rezultat, u Stipanovićevom slučaju to je 15. mjesto iz prvog plova u nedjelju, naš iskusni jedriličar se nalazi na drugom mjestu s devet negativnih bodova, kao i treći Cipranin Pavlos Kontides. Bolji je samo Finac Kaarle Tapper s pet bodova, dok četvrti Francuz Jean Baptiste Bernaz ima samo bod više.

Vorobjeva (34) u ponedjeljak nije imala svoj dan, upisala je 13. i 41. ulaz. I dok je u prvom plovu uspjela popraviti slab start u 38. mjesto nakon prvog okreta, u drugom je stalno ostala na začelju flote.

Srećom, to 41. mjesto joj se briše iz rezultata pa je sa 26 negativnih bodova još uvijek na vrlo dobroj šestoj poziciji. Vodi Norvežanka Line Flem Hoest sa sedam bodova, druga je Grkinja Vasileia Karachaliou s devet, a treća Dankinja Anne-Marie Rindom sa 14.

U Laseru i Laser Radialu održat će se po 10 plovova nakon kojih će se po najboljih 10 plasirati u plov za odličja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider