Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Senzacija na Euru

Mlađahni Farski Otoci šokirali Norvežane u dramatičnoj završnici, Danci i Švedi zabili preko 40 komada

Farski Otoci i Norveška odigrali su sjajnu utakmicu, a Danci i Švedi dominantno su došli do svojih drugih pobjeda na turniru.

Poljska - Norveška (Foto: Afp)

Rukometaši Farskih Otoka i Norveške odigrali su šlager subotnje večeri na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, a mlađahni Farani s istekom vremena uzeli su najveći bod u svojoj povijesti 26:26.

Rukometaši Norveške nakon klimave predstave protiv Češke odigrali su još jednu neuvjerljivu partiju i remizirali s rukometnim liliputancima – Farskim Otocima. Farani su se odlično držali cijeli susret te parirali višestrukim europskim prvacima, Norvežani su otišli na +3 sredinom prvog poluvremena, ali uspjeli su autsajderi spustiti na tek +1 na pauzi.

Vlado Šola VIDEO Urnebesan time out legendarnog Šole: "Au, nemamo drugog pivota! Za*ebi to, što ćemo?" divider

Drugo poluvrijeme nastavilo se u istom tonu, pogodak za pogodak, a na kraju šok za Norvešku, imali su +2, ali Farani su se vratili iz ponora i s dva pogotka izvukli povijesni bod za malu otočnu državu.

Blonz je izbombardirao Farane s osam pogodaka, dok je Horn Rasmussen predvodio Farske Otoke s pet pogodaka.

Diogo Marques Mladi Portugalac senzacija je Eura: 19-godišnjak izludio Čehe obranama sedmeraca divider

Danci su opravdali status izrazitog favorita i lako svladali Grčku 40:28, otvorili su s 4:0 i nisu dali Grcima da se približe cijelu utakmicu. Damgaard je postigao 10 pogodaka, Madsen sedam dok su ih slijedili Mensing s pet te Pytlick, Jorgesen i Gidsel s četiri pogotka.

Šveđani su se nakon BiH lako obračunali i s Gruzijom, već je na poluvremenu bilo velikih +14 za Švedsku, na kraju su stali na +16, 42:26 je bio konačan rezultat. Desni krilni igrač Švedske Karlsson bio je najbolji strijelac susreta sa sedam golova.

Goran Perkovac Perkovac za Dnevnik Nove TV otkrio što je ključ uspjeha i poručio: ''Ova momčad će trajati godinama!'' divider

Reprezentacija Slovenije iz skupine D, Švedska i Nizozemska iz skupine E te Danska i Portugal iz skupine F osigurali su nakon dva kola nastup u drugom krugu Europskog prvenstva u Njemačkoj.

Spomnenutim reprezentacijama se trebala pridružiti i Norveška, ali su rukometaši Farskih Otoka došli do svog prvog boda na Euru i ostali u igri za plasman u drugi krug.

Norvežani i dalje mogu biti prvi u skupini pobijede li u zadnjem kolu reprezentaciju Slovenije. No, Norveška može završiti i kao treća te ostati bez drugog kruga, ako izgubi od Slovenije, a reprezentacija Farskih Otoka protiv već otpisane Poljske ostvari uvjerljivu pobjedu i nadmaši Norvežane u ukupnoj gol-razlici.

U skupinama E i F će obračuni dviju najbolje plasiranih reprezentacija nakon dva kola odlučivati o tome s koliko će bodova započeti natjecanje u drugom krugu.

EP rukometaša, prvi krug - 2. kolo

SKUPINA D (Berlin)

Poljska - Slovenija 25-32 

Farski Otoci - Norveška 26:26

Tablica:

Standings provided by Sofascore

SKUPINA E (Mannheim)

BiH - Nizozemska 20-36 

Gruzija - Švedska 26-42

Tablica:

Standings provided by Sofascore

SKUPINA F (Muenchen)

Češka - Portugal 27-30 

Grčka - Danska 28-40

Tablica:

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider