Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bit će gusto do kraja

Sjajna utakmica u hrvatskoj skupini: Španjolci u Dubrovniku svladali Crnu Goru

Španjolska je time upisala prvu pobjedu na prvenstvu i privremeno je preuzela čelnu poziciju na ljestvici. Crnogorci su ostali na dva osvojena boda protiv Francuske u prvom kolu.

Felipe Perrone (Foto: Božidar Vukičević/Cropix)

U prvom ogledu drugog kola skupine A Europskog prvenstva, vaterpolisti Španjolske su u Dubrovniku, nakon velike borbe, svladali Crnu Goru 14-12 (4-2, 4-4, 2-3, 4-3).

Španjolska je time upisala prvu pobjedu na prvenstvu i privremeno je preuzela čelnu poziciju na ljestvici. Crnogorci su ostali na dva osvojena boda protiv Francuske u prvom kolu.

Bila je to utakmica u kojoj je Španjolska od starta stekla dva gola prednosti, ali dugo vremena su Crnogorci prijetili, smanjivali zaostatak i pokušavali uvesti suparnika u neizvjesnu završnicu.

Sve je počelo s dva pogotka Granadosa i 2-0 Španjolske, ali je uslijedilo i konstantno vraćanje Crnogoraca u igru, najčešće dolaskom na pogodak zaostatka.

Briljantni Alvaro Granados

Početkom treće četvrtine Španjolska je po drugi put na susretu stekla tri gola prednosti, Perrone je zabio za 9-6, ali i na to je Crna Gora imala odgovor te je ostala u rezultatskom kontaktu. Radović i Mršić su pogađali suparničku mrežu za 8-9. Potpuni priključak Crnogorci su napravili početkom zadnje četvrtine kada je Mršić pogodio za 10-10 i tek drugo izjednačenje na ogledu.

Odlični Alvaro Granados, strijelac prva dva pogotka na susretu, tada je vjerojatno i prelomio susret. Postigao je nova dva gola u nizu za bijeg Španjolaca na 12-10 što je za Crnogorce ostalo nedohvatljivo do kraja ogleda. Sve je zaključeno golom Sanahuje za 14-11 minutu prije kraja.

S pet golova Granados je bio prvi strijelac Španjolske, tri je postigao Perrone, a dva Tahull. Za Crnu Goru po tri su pogotka postigli Marko Mršić, Stefan Vidović i Aleksa Ukropina.

U posljednjem kolu, koje je na rasporedu u ponedjeljak, igrat će Španjolska i Francuska od 17:45, dok ogled Hrvatske i Crne Gore počinje u 20:15.

Mađarska u Zagrebu bolja od Gruzije

U prvom ogledu drugog kola skupine B Mađarska je u Zagrebu bila bolja od Gruzije 15-11 (5-2, 4-3, 4-6, 2-0) čime su Mađari upisali prvu pobjedu na prvenstvu, a Gruzijci drugi poraz. Kasnije tijekom subote dvoboj drugog kola ove skupine odigrat će Grčka i Italija, pobjednici na startu prvenstva.

Kod Mađarske je prvi strijelac bio Adam Nagy s četiri pogotka, dok su po tri dali Vince Vigvari i David Tatrai. Najbolji u redovima Gruzije bio je Besarion Ahvlediani s tri gola.

U posljednjem trećem kolu, tijekom ponedjeljka, Mađarska će igrati protiv Italije, dok će Grčka igrati protiv Gruzije.

Vijesti s Europskog prvenstva u vaterpolu 2024. pratite na GOL.hr-u uz ponosnog sponzora hrvatskog vaterpola - TELEMACH HRVATSKA

Tablice omogućuje Sofascore

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider