Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Napeto do zadnjih sekundi

Domaćin Eura se izvukao i ostao u igri za polufinale: Spektakularna utakmica za kraj dana!

Njemačka i Island zatvorili su prvo kolo skupine I Europskog rukometnog prvenstva.

Galerija Njemački navijači Julian Koster Viktor Hallgrimsson i suigrači iz reprezentacije Islanda +1 Njemačka - Island

U posljednjoj utakmici prvog kola drugog kruga Europskog rukometnog prvenstva domaćin Njemačka je s 26:24 (11:10) pobijedila Island.

Bio je ovo nevjerojatno uzbudljiv dvoboj u kojem je pitanje pobjednika razriješeno četiri sekunde prije kraja kada je Julian Köster postavio konačan rezultat.

Cijelo vrijeme su Islanđani bili u egalu, u nekoliko navrata i vodili, ali Nijemci se nisu predavali i ubilježili su za njih strašno važna dva boda. Njemačka je u prvom krugu u skupini A izgubila od Francuske u izravnom okršaju za prvo mjesto pa je u drugi krug stigla bez ijednog boda te je imala imperativ pobjede u večerašnjem susretu.

U vrlo izjednačenoj utakmici, odigranoj u Lanxess Areni pred gotovo 20.000 bučnih domaćih navijača, nijedna momčad nije imala više od dva pogotka prednosti. Presudile su nijanse, a jedan od ključnih trenutaka bila je obrana domaćeg vratara Andreasa Wolffa dvije minute prije kraja dvoboja, kad je pri vodstvu Njemačke 24:23 obranio sedmerac Omaru Magnussonu. Golla i Köster su do kraja dvoboja osigurali pobjedu Nijemcima.

Najbolji strijelac pobjedničke reprezentacije bio je Juri Knorr sa šest pogodaka, a po četiri su postigli Johannes Golla i Julian Köster. Vratar Wolff je imao 12 obrana i proglašen je igračem utakmice.

Islanđane je sa šest pogodaka predvodio Janus Smarason, s četiri gola je postigao Sigvaldi Gudjonsson. Vratar Viktor Hallgrimsson je imao 13 obrana.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider