Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Skandinavski derbi

Norveška u dramatičnoj završnici poslije produžetaka slomila Island i uzela važno peto mjesto

Island i Norveška odigrali su fantastičnu utakmicu za oproštaj od Europskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rukometaši Islanda i Norveške zaključili su svoje nastupe na Europskom prvenstvu, a važno peto mjesto i izravan plasman na Svjetsko prvenstvo poslije dramatične završnice u produžetku je izborila Norveška koja je bila bolja poslije produžetaka 34:33.

Dvije skandinavske reprezentacije koje su razočarane ušle u ovaj okršaj imale su itekako motiva, iako su u zadnjem kolu drugog kruga Norvežani ispali od Švedske, a Island su Danci ostavili na cjedilu, pobjeda u ovom susretu donosila je izravan plasman na rukometni SP sljedeće godine.

gol expired Danski izbornik komentirao optužbe da su pustili utakmicu Francuskoj: "To su besmislice" divider

Iako po pravilima IHF-a samo medaljaši na Euru idu izravno, s ovog će otići pet jer su Danska i Švedska ionako unutra kao domaćini.

 

U najdramatičnijoj utakmici za peto mjesto ikad na europskim prvenstvima, Islanđani i Norvežani su se borili kao da su u pitanje medalje, a nakraju su slavili Norvežani, koji su se tako izravno plasirali na Svjetsko prvenstvo u Švedskoj i Poljskoj sljedeće godine.

gol expired Hrvatskog reprezentativca na Euru "usporila" korona, ali u svojoj jedinoj utakmici uhvatio treće najbrže vrijeme turnira divider

 

U zadnjoj sekundi regularnog dijela Islanđanin Jonson nije uspio pogoditi prezna norveška vrata, a u zadnjoj sekundi produžetka Reinkind je pogodio za konačnih 34-33.

Sagosen (8) i Reinkind (6) su bili najbolji kod Norveške, a Magnusson je s 10 golova predvodio Island.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider