Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
slijedi švicarska

Sjajne hrvatske rukometašice srušile jaku Mađarsku na Europskom prvenstvu

Velika pobjeda Hrvatica na Euru u rukometu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija došla je do prve pobjede na Europskom prvenstvu.

Kraljice šoka su pobijedile jaku Mađarsku u Ljubljani sa 21:18 i tako napravile veliki korak prema drugom krugu, za to im je potrebna pobjeda protiv Švicarske u zadnjoj utakmici skupine.

Hrvatska na spomenutom Euru brani broncu osvojenu prije dvije godine.

Nakon poraza od Norveške i pobjede Mađarske nad Švicarskom, hrvatske rukometašice je očekivala iznimno važna utakmica protiv Mađarske. Bio je to dvoboj koji je vrlo vjerojatno odlučivao o drugom mjestu u skupini i dva boda koja će se prenositi u drugi krug.

Odabranice izbornika Nenada Šoštarića ovom su se pobjedom našle u sjajnoj poziciji. U slučaju da u zadnjem kolu svladaju, objektivno najslabiju ekipu u skupini, Švicarsku prenijet će dva boda.

gol expired Atanasov slomio Braliću nos, nije dobio ni žuti karton: Navijači Osijeka tražili i penal protiv Hajduka divider

Brončane s posljednjeg EURO-a fantastično su ušle u susret. Nakon 10 minuta igre vodile su 5-0, a Mađarska je tek u 12. minuti zabila prvi gol za 5-1. Mađarska je u 18. minuti smanjila na dva gola zaostatka (6-4), no četiri minuta kasnije ponovo je bilo +5 (10-5). Do kraja poluvremena mađarske rukometašice su smanjile na 10-7.

U drugom dijelu naše su rukometašice nastavile s odličnom predstavom i nisu dozvoljavale suparnicama da se ozbiljnije približe. U posljednjih 10 minuta ušlo se s +6 (19-13), no pet minuta prije kraja Mađarska je imala kontru za minus tri, međutim sjajna Tea Pijević je "skinula" zicer. Dvije i pol minute prije kraja Mađarska je smanjila na 16-19, no pogodak Valentine Blažević iz sedmerca za 20-16 minutu i pol prije kraja vratio je mir u naše redove. Na koncu je završilo 21-18.

Hrvatsku su do pobjede vuke Valentina Blažević s devet golova, te Pijević sa 14 obrana. Tena Petika, Ana Debelić i Paula Posavec zabile su po tri gola. U suparničkim redovima najefikasnije u bile Viktoria Lukacs sa četiri, te Petra Tovizi i Csenge Kuczora sa po tri gola. Jedna od najboljih mađarskih igračica Katrin Gitta Klujber nije zabila niti jedan pogodak iz šest pokušaja.

Kylian Mbappe Deschamps u ogromnim problemima samo dva tjedna prije Katra: Nakon Benzeme, sada i Mbappe ozlijeđen divider

U drugom susretu iz ove skupine večeras se sastaju Norveška i Švicarska.

Posljednji nastup u skupini hrvatske rukometašice imat će u utorak protiv Švicarske, a u drugom susretu će igrati Norveška i Mađarska.

Na ljestvici nakon nepotpunog 2. kola Norveška, Hrvatska i Mađarska imaju po dva boda, dok je Švicarska na nuli.

Plasman u drugi krug izborit će tri najbolje selekcije iz skupine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider