Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Idemo po zlato

Kakav dan za hrvatsko veslanje: Imamo čak troje predstavnika u finalu!

Hrvatska ima tri predstavnika u finalu EP-a u veslanju: braću Sinković, sestre Jurković i Martina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Posljednjeg dana Europskog veslačkog prvenstva u Vareseu u nedjelju, Hrvatska će imati predstavnike u tri A finala. Za medalje će se boriti Damir Martin u samcu, te braća Sinković i sestre Jurković u dvojcu bez kormilara.

Olimpijski doprvak Damir Martin je svojoj polufinalnoj skupini osvojio drugo mjesto, a plasman u finale vodile su prve tri pozicije.

Martin je ostvario rezultat 6:49.85, a brži od njega bio je tek Norvežanin Kjetil Borch s rezultatom 6:48.96. U finale ide i trećeplasirani Grk Stefanos Ntouskos s rezultatom 6:50.02.

Sinkovići uvjerljivo prvi

U nedjelju će u finalu nastupiti i hrvatski dvojac bez kormilara Valent i Martin Sinković koji su bili najbrži u svojoj polufinalnoj skupini s vremenom 6:35.67 ostavivši iza sebe Rumunje i Francuze.

Drugo mjesto osvojili su Rumunji Marius-Vasile Cozmiuc i Ciprian Tudosa s dvije sekunde zaostatka, dok su treći bili Francuzi Thibaud Turlan i Guillaume Turlan sa nešto više od šest sekundi zaostatka. 

Osim braće Sinković, imamo i sestre Jurković

Za medalje će se boriti i sestre Ivana i Josipa Jurković u disciplini dvojac bez kormilara.

Veloluške blizanke su u subotnjem repesažu osvojile drugo mjesto, posljednje koje vodi u sutrašnje finale. Ostvarile su rezultat 7:23.68, 23 stotinke sporije od bivših europskih prvakinja, Španjolki Aine Cid i Virginije Diaz Rivas.

gol expired Postave za El Clasico i podatak koji govori da je Messi u padu: Real začarao Argentinca i Barcu divider

Treće su bile Nizozemke Ilse Kolkman i Jose Van Veen koje su za 21-godišnjim sestrama Jurković zaostale nešto manje od tri i pol sekunde.

Evo gdje možete pratiti finale Europskog prvenstva

Nažalost, četverac u sastavu Marko Ukopina, braća Anton i Patrik Lončarić te Ivan Piton nije se uspio plasirati u finale.

U prvoj polufinalnoj skupini zauzeli su posljednje, šesto mjesto s rezultatom 6:10.63, a u finale su ušle prve tri posade. Trećeplasirani Švicarci imali su 14 sekundi bolje vrijeme.

Veslačice zagrebačke Trešnjevke veslat će u nedjeljnom finalu u 12.21 sati. Odmah nakon njih u finalu će veslati i hrvatskoj dvojac bez kormilara Valent i Martin Sinković. Martinov finalni nastup počinje u 15.06 sati.

Finale možete pratiti u izravnom prijenosu na drugom programu HRT-a, s početkom u 12:35.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider