Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
pakleni ždrijeb za euro

Ždrijeb ponovno spojio Hrvatsku i Srbiju: U skupini i sa svjetskim prvakinjama

Hrvatske rukometašice saznale su svoje suparnice na Europskom prvenstvu koje će se krajem godine održati u Norveškoj i Danskoj.

Skupine Eura 2020 za rukometašice (Foto: Screenshot)

Rukometašice Hrvatske smještene su u skupinu C (Trondheim) Europskog prvenstva 2020. zajedno sa aktualnim svjetskim prvakinjama Nizozemkama, te reprezentacijama Mađarske (sedme na prošlom EP 2018) i Srbije (11. na prošlom EP), odlučeno je u četvrtak na ždrijebu skupina u Beču.

Europsko prvenstvo rukometašica, na kojem sudjeluje 16 ekipa podijeljenih u četiri skupine, igrat će se od 3. do 20. prosinca, a domaćini su Norveška i Danska. Tri najbolje reprezentacije iz svake skupine plasirat će se u drugi krug u kojem će se formirati dvije skupine sa po šest ekipa. Nakon drugog kruga slijedi polufinale i finale.

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo na novom udaru kritika i posprdnih komentara: "Sakrio se poput pič...."

"Nema lakog ždrijeba na EP-u. Želio sam Rumunjsku od nositelja, jer će biti dosta mlada nakon svih suspenzija koje imaju zbog dopinga, te Crnu Goru. Dobili smo svjetske prvakinje, a danas svatko tko imalo prati ženski rukomet zna njihovu osnovnu postavu - od vratarke Wester, u vanjskoj liniji su Polman, Abbingh, Van Heijden, te sjajna kružna napadačica Snelder. Srbija je jedna od najtalentiranijih ekipa svijeta ovoga trenutka. Po meni su trebale ranije do velikog rezultata. Nema smisla nabrajati njihovu postavu, ali pogledajte crtu i vanjske igračice, od Pop-Lazić, Cvijić, preko Lekić, Liščević, pa povratnice Krpež. Mađarska je zemlja koja najviše na svijetu ulaže u rukomet. Imaju jednu laganu smjenu generacija, ali to su igračice rođene između 1996. i 1998. koje su bile svjetske prvakinje u mlađim kategorijama. Ima tu i nešto starijih i iskusnijih. Dakle, sve je jasno, nama je bitno da budemo zdravi i mi moramo dobiti jednu veliku ekipu da bismo vidjeli da li je put kojim idemo dobar. Mislim da mi to možemo. Raspored igranja je dobar, jer prvi susret igramo s Mađarskom (4. prosinca), a on je na takvim natjecanjima uvijek najvažniji. Nakon toga čeka nas Nizozemska (6. prosinca), pa Srbija (8. prosinca)", istaknuo je, kako prenosi internetski portal Hrvatskog rukometnog saveza, izbornik Šoštarić.

Timo Werner Službeno potvrđena 'bomba' iz Engleske: Timo Werner postaje novi igrač Chelseaja!

Europsko prvenstvo rukometašica, na kojem sudjeluje 16 ekipa podijeljenih u četiri skupine, igrat će se od 3. do 20. prosinca, a domaćini su Norveška i Danska. Tri najbolje reprezentacije iz svake skupine plasirat će se u drugi krug u kojem će se formirati dvije skupine sa po šest ekipa. Nakon drugog kruga slijedi polufinale i finale. Dvorana Trondeheim Spektrum, u kojoj će Hrvatska igrati svoje susrete, može primiti 8.900 gledatelja.

Nastup u Danskoj i Norveškoj bit će jedanesti za rukometašice Hrvatske na europskim prvenstvima. Na posljednja dva EP-a, 2016. i 2018., bile su zadnje, a dosad je najuspješniji nastup bio onaj prvi, 1994. godine u Njemačkoj, kada su osvojile peto mjesto. 

Isklesani Neymar Veznjak PSG-a otkrio što se točno događa na Neymarovim razuzdanim rođendanskim zabavama: "Žena me ne pušta ni na WC"


Skupina A (Herning) -

Francuska
Danska
Crna Gora
Slovenija

Skupina B (Fredrikshavn) -
Rusija
Švedska
Španjolska
Češka

Skupina C (Trondheim) -
Nizozemska
Mađarska
Srbija
HRVATSKA

Skupina D (Trondheim) -
Rumunjska
Norveška
Njemačka
Poljska

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati