Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Uništile ga ozljede

Iznenađujući kraj: Talentirani hrvatski skijaš sa samo 25 godina završio karijeru!

Elias Kolega zaključio je svoju profesionalnu skijašku karijeru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Elias Kolega, koji će za mjesec dana proslaviti 26. rođendan, završio je skijašku karijeru!

Nažalost, poslije brojnih problema s ozljedama starijeg od braće Kolega više nećemo gledati u natjecanjima Svjetskog kupa.

"Podsjetimo, sve je krenulo u krivom smjeru prije nepune dvije godine kada je Elias tijekom treninga rolanja na Mljetu na strmoj cesti, udario u zaštitnu ogradu i doživio otvoreni prijelom noge. Nakon nekoliko mjeseci vratio se na skije, ali dogodila se refraktura, nova operacija, nova rehabilitacija. Po novom povratku na snijeg prošlog ljeta, to opet nije bilo dobro, boljelo je. Na jesen je bilo nešto bolje, ali i dalje nije išlo na tvrdim podlogama, noga je boljela. Ostatak sezone Eli je proveo kao pomoćni trener u ekipi Mateja Vidovića. Nažalost, tužan je to kraj jedne karijere, koja je zaustavljena u velikom usponu", stoji na neslužbenoj stranici hrvatskih skijaša i skijašica na Facebooku.

gol expired Nova iznenađujuća vijest iz tabora skijaša, Zubčić se razišao s trenerom koji ga je doveo u svjetski vrh divider

Otkad je osvojio broncu na Svjetskom juniorskom prvenstvu 2016. godine, njegova karijera doživjela je značajan uzlet. U sezoni 2017./2018. osvojio je prve bodove u FIS Svjetskom kupu u Wengenu, sezonu poslije toga osvajao je bodove u Zagrebu, Adelbodenu, Wengenu, Kitzbuehelu i Kranjskoj Gori. Naravno, kao najveći uspjeh te sezone i karijere ostaje šesto mjesto u Adelbodenu s fenomenalnom drugom vožnjom, sve to nagradeno je kvalifikacijom na finale FIS Svjetskog kupa te sezone.

Sezonu nakon toga krenuo je odlično, osvojio bodove u prva dva slaloma sezone, ali uslijedilo je nekoliko nesretnih haklanja i izlijetanja te gripa koja je pokosila cijelu reprezentaciju u siječnju 2020. Ostatak slalomske sezone otkazan je zbog početka pandemije, a ubrzo je uslijedila i kobna ozljeda. 

Elias je ostvario svega 38 startova u slalomu u FIS Svjetskom kupu, tri puta predstavljao je Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu i jednom na Zimskim olimpijskim igrama.

Ostaje žal za ovakvim krajem i osjećaj da je Eli mogao napraviti puno više, ali nekad se treba suočiti i s takvim stvarima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider