Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Svi na postolju bili su sretni

EKSKLUZIVNO Sinkovići komentirali povratak u staru disciplinu i najavili još jednu: "Dođu li naše kolege na razinu za zlato, definitivno ćemo i to probati"

Braća Sinković stigli su u studio Nove TV.

Trofejni hrvatski veslači, braća Valent i Martin Sinković po dolasku u Zagreb s Olimpijskih igara u Tokiju stigli su u studio Nove TV i porazgovarali s novinarom Stipom Antonijevićem.

Valente, red je da stariji imaju prednost pa ćemo krenuti od vas. Je li vam ovo najdraža medalja u karijeri, s obzirom da ste nakon Rija odlučili promijeniti disciplinu u kojoj ste bili nedodirljivi?

Jedna od najdražih medalja

"Jedna od najdražih, sad imamo dvije najdraže. Iz Rija prvo zlato i ovo. Prva se pamti uvijek. Nekako smo na ovim Igrama imali dojam da napadamo novo zlato, ne kao da branimo. Jednako nam je draga kao ona iz Rija. Mogu reći da nam je najdraže prvo Svjetsko prvenstvo iz 2001. Ove zlatne olimpijske medalje su mi jednako drage", započeo je Valent Sinković u ekskluzivnom intervjuu za u studiju Nove TV.

gol expired Veslači stigli u Zagreb: Sinkovići iznenadili: "Više nećemo u ovu disciplinu" divider

Martine, mnogi zapravo ne shvaćaju koliko je različito veslanje u dvojcu na pariće i dvojcu bez kormilara, ili da pojednostavnimo gledateljima veslanje s dva vesla i veslanje s jednim na koje ste prešli nakon Rija kako bi ispisali povijest?

"Teško je nabrojati teške trenutke kad smo prokleli promjenu discipline. Mi smo pozitivno tvrdoglavi u tom smislu. Ponekad želim izaći iz čamca i zaplivati, ali ostanemo i odveslamo tvrdoglavo do kraja. Kad završim, pomislim sutra će biti bolje. Dođem na drugi trening i kažem si da se ne bih smio nervirati jer je to dio procesa. Ali bih ponekad slomio veslo kad ne ide dobro. Ponekad smo osjećali i nemoć, vidiš da ne ide, ali ne možeš ništa napraviti,“ rekao je Martin.

Dokazali smo se u dvojcu bez, sad ćemo trenirati ono što volimo

Valente, najavili ste već da se nakon Tokija vraćate dvojcu na pariće, odnosno dvama veslima - vašoj najdominantnijoj disciplini. No niste još otpisali ni mogućnost formiranja četverca, zar ne?

Damir Martin Brončani junak Damir Martin opisao onih čudesnih 500 metara: "To negdje čeka za završnice SP-a i Igara, imam gumb koji stisnem" divider

"Mislim da smo se dovoljno dokazali u dvojcu bez kormilara. Ostvarili smo sve snove. Bilo je puno izazova, a sad kad smo dokazali da možemo biti jednako dobri u ovoj disciplini. Sad smo si rekli da idemo veslati ono što nam je veći gušt. Vraćamo se korijenima, sigurno ćemo više guštati u treninzima. Četverac? Želja nam je okušati četverac bez kormilara. Braća Lončarić su jako perspektivni i dobri smo s njima. Dođu li na razinu da se s njima možemo boriti za zlato, definitivno ćemo to probati.“

Impresivni dosezi

Braćo, ja sam malo računao uoči vašeg dolaska u studio i matematika kaže ovako: od 2010.-e svake ste godine osvajali medalju na velikim natjecanjima, a kao takva brojim samo svjetska i europska prvenstva te Olimpijske Igre. Dakle, od 2010.-e osvojili ste 18 medalja, od čega 13 zlatnih, 4 srebrne i jedna brončana. A još impresivnije zvuči statistika otkako ste krenuli sami veslati u dvojcu. Od tada - 12 medalja s velikih natjecanja, od čega 10 zlata i 2 srebra. Vas, Martine, konkurencija sigurno ne može vidjeti nacrtane?

"Impresivno izgleda kad se pogleda. Drago mi je kad smo došli na postolje što su sve tri posade bile oduševljene na postolju. Uvijek je netko nezadovoljan, a sad su svi bili presretni“, rekao je Martin pa podvukao:

"Ovo s novom disciplinom mi se čini kao da smo se htjeli dokazati na gostujućem terenu i sad se vraćamo na domaći.“

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider