Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"nadmašena očekivanja"

Ekipa Nove TV posjetila je autore najljepše hrvatske rukometne priče: Pišu povijest i ne misle stati

Ekipa Dnevnika Nove TV posjetila je rukometni klub Nexe iz Našica, koji ove sezone piše najljepše stranice klupske povijesti.

Nexe vodeći za Seha ljestvici

Rukometaši Nexea uživaju u povijesnoj sezoni! Klub iz Našica, mjesta od svega 10 tisuća stanovnika, ove je sezone prvi put pobijedio nenadmašnog prvaka PPD Zagreb, a uz to drži i vodeće mjesto regionalne SEHA lige. I sve to uoči prve utakmice u skupini Kupa EHF-a, u kojoj u petak gostuju kod jake mađarske Tatabanje.

Rukometni klub iz Našica u posljednjih je 10 godina svake sezone osvojio drugo mjesto u hrvatskom prvenstvu, odnosno bio je najbolji iza nedodirljivog velikana iz Zagreba, kojeg nikada nije uspio pobijediti. Ali i to se promijenilo ove sezone.

Po prvi put slavio protiv PPD Zagreba

Nexe je u 1. kolu SEHA lige pobijedio Zagreb i to nije jedina pozitivna stvar koju su postigli ove sezone. Nexe je prvi put u klupskoj povijesti osigurao plasman na FINAL FOUR SEHA lige, a uz to je i vodeća momčad s jednakim brojem bodova kao PPD i Vardar, ali s jednom odigranom utakmicom vise.

No to ne remeti zadovoljstvo kod trenera Hrvoja Horvata, donedavnog pomoćnika izbornika Line Červara.

"Rezultati pokazuju dobar rad, dečki dobro igraju, klub ide naprijed, u dobrom smjeru, prema zacrtanim ciljevima. Ako ćemo ovako nastaviti, ići u tom smjeru, dobrim igrama, koncentrirano, ostat s dvije noge na zemlji, možemo daleko, možemo napraviti puno."

Znači li to da je Nexe spreman jurišati na naslov, koji je do sada baš svake sezone osvojio Zagreb.

"Naše ambicije rastu i da - vidimo sebe u vrhu hrvatskog rukometa. A isto tako želimo pokazati da nismo slučajno iz malog grada, ali veliki na rukometnoj karti cijele Europe", rekao je predsjednik kluba Josip Ergović.

Nexe daje trojicu mladih reprezentativaca

Potvrda kvalitetnog rada trenera Horvata i cijelog kluba stigla je i na reprezentativnoj razini. Klub je na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu imao trojicu reprezentativaca.

"To je zaista jedan čisti dokaz da se dobro radi. Napravila se dobra selekcija igrača. Trener i Uprava su stvarno napravili dobar posao. Dobar se posao radi zadnjih godinu i pol, dvije", rekao je krilni igrač Ivan Vida.

"Imamo kvalitetne trenere s kojima radimo dva puta dnevno i pazi se na svaki detalj. Vježbamo na nedostacima koje svi mi igrači imamo i sigurno se vidi nekakav pomak otkad sam tu došao do sada", kazao je pivot budućnosti Marin Šipić.

A dolazak u Našice posebno je oduševio Halila Jaganjca, možda i najvećeg hrvatskog rukometnog talenta.

"Očekivao sam da će mi biti lijepo. Prije svega jer sam se vratio doma u Hrvatsku. Mlad sam otišao vani i imao sam želju vratiti se doma, ali moram reći da su nadmašena moja očekivanja. Stvarno, kako se ovdje radi, kakva je ovdje atmosfera. Mala sredina, svi su za rukomet, diše, žive za to, dvorana je puna uvijek i predivan osjećaj. Kao mladom igraču, daje mi još već poticaj da radim."

I to je definitivno ključ velikog iskoraka ovog uspješnog rukometnog kluba.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider