Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Španjolci mogu pasti

Aktivan rezultat za uzvrat: Nexe se može nadati proboju u EHF Europsku ligu

Nexe u prvom poluvremenu nije dopustio Bidasoi da razvije svoju igru, kojom je prethodnih dana bila upisala tri pobjede u početna tri kola španjolskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rukometaši Nexea iz Našica poraženi su u utorak navečer s 30:27 na gostovanju kod baskijske Bidasoe u prvoj utakmici drugog pretkola za ulazak u EHF Europsku ligu, a uzvrat se igra za tjedan dana u Našicama.

Utakmica u gradu Irunu, odigrana pred 600 gledatelja, odlučena je u posljednjim minutama. Bidasoa i Nexe su od početka izmjenjivali udarce, a domaćin se prvi put odvojio u desetoj minuti stekavši prednost od 7:5. No hrvatski predstavnik je to brzo anulirao, pa prešao i u vodstvo od jednog zgoditka, ali na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 14:14.

Nexe u prvom poluvremenu nije dopustio Bidasoi da razvije svoju igru, kojom je prethodnih dana bila upisala tri pobjede u početna tri kola španjolskog prvenstva. Hrvatski rukometaši igrali su čvrsto, na rubu isključenja.

Nexe je u drugi dio ušao s namjerom da prelomi utakmicu pa je u 35. minuti poveo sa 15:17, a u 50. minuti je imao i vodstvo od 22:23. No u zadnjih deset minuta zaredala su isključenja hrvatskih igrača što je domaćin iskoristio. Nexe je u tim trenucima prilikom napada povlačio vratara iz igre, ostavljajući nebranjenu mrežu, pa je Bidasoa postigla nekoliko lakih golova i zaključila dvoboj s rezultatom 30:27.

Uzvrat 29. rujna u Našicama

Nexe je sa sedam golova predvodio Živan Pešić, pivot koji ima iskustva sa španjolskim klubovima jer je od 2017. do 2019. nosio dres Ademar Leona. Za Bidasou su po šest pogodaka zabili desno krilo Kauldi Odriozola i lijevi vanjski Dan Racotea.

Momčad iz Našica u uzvratu 29. rujna mora nadoknaditi tri pogotka razlike kako bi se plasirala u skupinu EHF lige.

Bidasoa će pak otputovati na uzvrat u Hrvatsku, prvi put nakon 25 godina i gostovanja u Zagrebu gdje je postala europski prvak. Godine 1995. tadašnja Elgorriaga Bidasoa pobijedila je doma protiv Zagreb Badela u prvoj finalnoj utakmici s 30:20, pa u Zagrebu izgubila s 26:27 u užarenoj atmosferi pred oko 12.000 gledatelja.

Na kraju su izbili neredi na tribinama Doma sportova.

Godinu dana kasnije Bidasoa je opet ušla u finale no tada je izgubila od Barcelone koja je zajedno uz Zagreb dominirala europskim rukometom tih 1990-ih godina.

Bidasoa Irun - Nexe Našice 30:27

Bidasoa Irun: Ledo (1) (Sierra); Crowley (4), Racotea (6), Odriozola (6), J. Aginagalde, Tesoriere, Da Silva, Bartok (3); Cavero (1), Zabala, Serrano (1), R. Salinas (3), De la Salud (2), Azkue (3) i Bonanno.

Nexe Našice: Car (Radovanović); Jelinić, Vida (1), Pešić (7), Kević (5), Rodin, Jaganjac (4); Bakić (1), Mileta, Mrđenović, Barišić, Buvinić (4), Severec (2), Vozab i Pribetić (3).

Rezultat nakon svakih pet minuta: 3:3, 7:5, 8:7, 9:9, 10:11, 14:14 (poluvrijeme); 15:17, 18:19, 20:21, 22:23, 26:24 i 30:27.

Suci: Bounouara i Sami (Francuska)

Isključenja: kod domaćina Serrano a kod gostiju Mrđenović, Bakić, Jelinić, Pešić (2), Jaganjac i Pribetić. Izravno isključenje: Jelinić.

Dvorana Artaleku: 600 gledatelja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider