Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
ČEKA LI NAS TEŽI PUT

Egipat slavio u afričkom rukometnom klasiku, Hrvatska sve dalje od najlakšeg olimpijskog turnira

Rukometaši Egipta plasirali su se u finale rukometnog prvenstva Afrike, kojem su i domaćini.

Ali Mohamed (Foto: Profimedia)

Nade da bi hrvatska rukometna reprezentacija mogla imati lakši put prema Olimpijskim igrama u Parizu sve su manje. 

Naime, za tako nešto treba nam kiks Egipta na afričkom prvenstvu, što zapravo nije lako za očekivati. Oni su neupitno najkvalitetnija momčad svog kontinenta, a ovom prvenstvu su i domaćini.

Još uvijek se nadamo kikszu Egipta

Kad bi Egipat kiksao, Hrvatska bi igrala olimpijski kvalifikacijski turnir na kojem se još nalaze Španjolska, Bahrein i Brazil, a u Pariz će najbolje dvije momčadi.

Svima je jasno da su Brazil i Bahrein momčadi koje Hrvatska u svakom trenutku mora savladati. Uostalom, ako to ne bi uspjela, nema što niti raditi na najvećoj svjetskoj sportskoj smotri.

Ipak, to se danas nije dogodilo. Egipat je u polufinalnom susretu savladao Tunis, rezultatom 30:25. Utakmicu su otvorili serijom 6:0 i vidjelo se kuda to vodi. Tunis se ipak do sredine poluvremena vratio na -2, no domaćin je onda dao gas i na odmor otišao s rezultatom 17:12.

Tunis jednostavno nije imao šanse

Tunis je u drugom dijelu pokušao, došli su do 21:18, no Egipat se onda opet digao, pobjegao na prethodnu prednost i zadržao ju do samog kraja utakmice.

Njih u finalu čeka pobjednik utakmice Zelenortskih Otoka i Alžira, koja je također vrlo bitna za nas.

Naime, osvoji li Egipat prvenstvo, Hrvatska će olimpijski kvalifikacijski turnir igrati protiv lošijeg na Euru između Njemačke i Švedske te zatim protiv Austrije te viceprvaka Afrike, što bi u tom slučaju bio pobjednik spomenutog susreta.

Naravno, i dalje imamo pravo navijati za tu momčad u finalu, no protiv Egipta će teško. Tunis je nominalno druga najjača momčad Afrike, a protiv Egipta su igrali u polufinalu samo zato što ih je tako posložio ždrijeb.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider