Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Edge of the World

Ronaldo blizu čuda koje zaustavlja dah: Pogledajte kako izgleda rub svijeta!

Saudijska Arabija ubrzano se promovira u sportskom smislu, ali i turističkom…

Galerija Edge of the World u Saudijskoj Arabiji Saša Lugonjić: Edge of the World - 1 Saša Lugonjić: Edge of the World - 2 Saša Lugonjić: Edge of the World - 3

El Clasico u Rijadu, Cristiano Ronaldo u Al-Nassru, reli Dakar u Saudijskoj Arabiji... Ta bliskoistočna zemlja sve više se promovira u sportskom smislu. Ali i u mnogom drugom, pa tako i u turističkom! A u to se uvjerila i naša ekipa. Reporter Nove TV Saša Lugonjić i snimatelj Dejan Tatomir bili su na licu mjesta.

Glavna turistička atrakcija za strance koji posjećuju Saudijsku Arabiju bez sumnje je Edge of the World, geološko čudo smješteno u pustinji dva sata od Rijada. Idemo provjeriti zašto je tome tako.

Probijanje kroz gužvu Rijada, gotovo osmomilijunske saudijske prijestolnice, najnaporniji je dio puta. Kada se dokopate pustinjskog dijela rute, sve postaje zanimljivije, a uzbuđenje raste. Jer, „Edge of the World“ ili „Jebel Fihrayn“ – kako ga zovu Saudijci – uistinu je posebno mjesto.

LAITH ALAMRO, turistički vodič:
„Edge of the World prva je slika turizma ovdje u Saudijskoj Arabiji. Kada su se počele izdavati turističke vize, Edge of the World bio je na naslovnici. A, otkriven je prije 30 godina.“

S turističkim otvaranjem Saudijske Arabije, sve više stranaca dobiva priliku upoznati se sa stjenovitim dijelom pustinje sjeverozapadno od Rijada.

FRANK, turist iz Njemačke:
„Prvi sam put ovdje i mogu definitivno preporučiti svima da posjete Edge of the World i vide ljepotu ove zemlje. Ako vam je dosta Rijada, trebate doći ovdje.“

Edge of the World dio je planinskog lanca Tuwaiq, koji se proteže na 700 kilometara. Od Jordana do Saudijske Arabije. I za Saudijce ima posebno značenje.

LAITH ALAMRO, turistički vodič:

„Ovo je jedna od najvećih planina ovdje u Saudijskoj Arabiji. Čak je i saudijski princ ovu planinu usporedio sa strašću Saudijaca. Kad se ova planina sruši, tada će se srušiti i strast Saudijaca. Dakle nikad."

Ako ste se pitali zašto ovu atrakciju zovu Edge of the World, ovaj kadar dat će vam najbolji odgovor. Horizont koji se pruža pred vama dok stojite na ovom mjestu doista izgleda kao da ste na rubu svijeta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider