Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dao izjavu i...

Drama po završetku velikog derbija: Legendarnom Zlatku Saračeviću pozlilo, hitno prevezen u bolnicu!

U Koprivnici je ove nedjelje odigran najveći derbi hrvatskog ženskog rukometa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U najvećem derbiju hrvatskog ženskog rukometa Podravka Vegeta je u Koprivnici pobijedila Lokomotivu sa 32:29 i napravila veliki korak prema novom naslovu prvakinja.

Nažalost, poslije utakmice trener Podravke Vegete, legendarni Zlatko Saračević, hitno je prevezen u bolnicu nakon što mu je pozlilo, a kasnije je stigla i najgora vijest - Sarač je preminuo.

"Čestitam curama što su izdržale sve ovo. Moram priznati da je pritisak bio nenormalan. Bilo je najvažnije smiriti cure jer smo s jedne strane bili u teškoj situaciji što se tiče Lige prvakinja i ti porazi su djelovali. Bio je to pravi derbi, Lokomotiva je prava ekipa u kojoj igra sedam osvajačica brončane medalje i šteta što nije bilo publike da vidi jedan super-kvalitetan meč. Na kraju su odlučili naša širina i kvaliteta koju još uvijek imamo", izjavio je Saračević za Sportske novosti, a svega nekoliko minuta poslije ovih riječi mu je pozlilo. Ubrzo su došla kola hitne pomoći i Saračevića su prebacili u koprivničku bolnicu.

Sjajna utakmica riješila pitanje novih starih prvakinja?

Za Podravku je to bila 12 pobjeda u isto toliko susreta, dok je Lokomotiva doživjela drugi poraz ove sezone uz 12 pobjeda.

Lokomotiva je bolje otvorila susret. Lokosice su u šestoj minuti povele s dva gola razlike (4:2). Podravka je okrenula rezultat u svoju korist (7:6), a potom stigla i do +3 (12:9). Ipak, na poluvrijeme se otišlo sa 17:16 za ekipu Zlatka Saračevića. Podravka je s dva pogotka na početku drugog dijela ponovo otišla na plus tri. Međutim, Lokomotiva je u 36. minuti uspjela izjednačiti na 19:19, a zatim su djevojke Nenada Šoštarića s dva uzastopna gola stigle do vodstva 21:19.

No, domaće igračice su pronašle izlaz iz mini krize i u nastavku susreta zaigrale su daleko bolje. Podravka je na ulazu u zadnjih 10 minuta imala dva gola viška, a u 54. minuti ima velikih plus četiri (29:25). Do kraja susreta domaće igračice su bez većih poteškoća održale prednost i na koncu zasluženo slavile.

S deset pogodaka Lamprini Tsakalou bila je najbolja u redovima Podravke, dok je Azenaide Carlos dodala šest golova. Larissa Kalaus sa 11 golova bila je najefikasnija kod Lokomotive.

Na ljestvici vodi Lokomotiva koja je u 14 susreta sakupila 24 boda, koliko ima i Podravka Vegeta, ali uz dva susreta manje. Trećeplasirana ekipa Umaga također, ima 24 boda iz 14 odigranih susreta.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider