Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
PRIZEMAN I JEDNOSTAVAN TIP

Hrvatska prvakinja sparirala s najvećom metal zvijezdom: "Rekao je kako ga je trema!"

Najbolja hrvatska floretašica Dorja Blažić imala je priliku odraditi sparing s glazbenom superzvijezdom Bruceom Dickinsonom.

Dorja Blažić i Bruce Dickinson (Foto: Dorja Blažić)

Vjerojatno najveći heavy metal bend u povijesti, Iron Maiden, neko je vrijeme proveo u Hrvatskoj. Točnije, prvo u Splitu, gdje su odrađivali posljednje pripreme za turneju, a onda i u Zagrebu, gdje su istu započeli koncertom u Areni.

Inače poznati kao vrlo jednostavni obiteljski ljudi, članovi benda i kad su na turneji često upražnjavaju hobije poput običnih ljudi. To nije izostalo niti ovog puta. A pitate se kakve veze to ima sa sportom, osim što su svi vatreni navijači West Ham Uniteda?

Naime, frontman benda Bruce Dickinson, osim što je školovani pilot putničkih zrakoplova, je i vrstan mačevaoc, koji već preko 40 godina aktivno nastupa i trenira. I sad u veteranskim danima održava formu pa je tako odlučio posjetiti Mačevalački klub Rapir, gdje je došao i nešto naučiti.

Dorja u početku nije znala tko im dolazi

Jedna od onih koji su imali priliku družiti se, trenirati te kasnije i sparirati s njim je najbolja hrvatska floretašica i osma juniorka Europe, Dorja Blažić. Ona nam je ispričala kako je izgledao Bruceov dolazak u njihov klub.

"Ja nisam znala da će on dolaziti, to mi je rekao trener Darko Limov. Bruce je mačevaoc i kontaktirao je njihovog zajedničkog prijatelja te dogovorio treninge. Imao je školice, tj. lekcije s mojim trenerom. Njih sveukupno tri. To mi je bilo simpatično jer ima 60 godina i veteran je, ali je pri kraju treninga tražio još, htio je raspraviti još neke stvari i vidjeti. A sve to je dosta fizički zahtjevno", otkrila nam je Dorja, priznajući kako na prvu po imenu nije znala tko im to dolazi:

"Nisam znala po imenu tko je to, ali za Iron Maiden znam. Moja mama ljetuje na Lošinju i kao mlada je imala prijatelje koji su imali bend, svirali su heavy metal glazbu, posebno Iron Maiden i po tome sam znala za njih, jer mi je mama fan. Kad mi je spomenuto Bruceovo ime, nisam se na prvu mogla sjetiti tko je."

Sparing Dorje i Brucea

Kao što smo već naveli, članovi benda inače glase za vrlo jednostavne ljude, pa nam je to potvrdila i sama Dorja.

Jednostavan čovjek koji jako dobro poznaje mačevanje

"On je uistinu aktivan u mačevalačkom svijetu i zna puno, da ih tako nazovem, mačevalačkih svjetskih faca. Imamo neke zajedničke prijatelje. Jako je jednostavan i otvoren. Posljednji dan uopće nije došao na trening nego nas je došao pozdraviti i potpisati majice. Rekao je da mu je jako žao što odlazi i da mu je bilo jako lijepo. Uistinu je najnormalniji čovjek, potpuno prizeman. Bilo je jako zabavno slušati neke njegove dogodovštine koje su mu se događale u mačevanju", još uvijek sretna zbog iskustva nam je potvrdila.

Bruce Dickinson Bruce Dickinson (Foto: Dorja Blažić)

U svakom slučaju, tu je jedno iskustvo i uspomena za cijeli život te svakako poticaj za nastavak karijere.

"Imao je dobre fore, super smo se zezali s njim. Govorio je kako ga je trema jer sam najbolja hrvatska floretašica i osma u Europi. Znao je za mene jer prati mačevanje. Imali smo jedan prijateljski sparing, ali mogu reći kako sam pobijedila Brucea Dickinsona. On je svjetska zvijezda tako da je to sjajno. Imat ću nešto za prepričavati godinama koje dolaze", potvrdila je.

Dorja se nada u budućnosti postati olimpijka, čime bi postala prva hrvatska predstavnica u svom sportu na najvećoj svjetskoj smotri. Do sada je Hrvatsku predstavljao tek Bojan Jovanović, također u floretu.

Bruce Dickinson Bruce Dickinson (Foto: Dorja Blažić)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider