Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Skijaški svjetski kup

Paris pobijedio na spustu u Kvitfjellu, a a Francuskinja Miradoli iznenadila u Lenzerheideu

Dominik Paris pobjednik je spusta kojeg su skijaši vozili u subotu u Kvitfjellu, a Romana Miradoli iznenadila je pobjedom u Lenzerheideu

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talijan Dominik Paris pobjednik je spusta kojeg su skijaši vozili u subotu u Kvitfjellu, a Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde je s današnjim drugim mjestom povećao prednost u utrci malim Kristalnim globusom na 23 boda.

Paris je pobijedio s vremenom 1:43.92, dok je drugoplasirani Kilde bio 55 stotinki sporiji (1:44.47). Treće mjesto su podijelila dva Švicarca Beat Feuz i Niels Hintermann sa 81 stotinkom zaostatka za pobjednikom (1:44.73).

gol expired Svi ruski i bjeloruski sportaši izbačeni iz svih natjecanja u zimskim sportovima! divider

U poretku skijaša u spustu vodi Aleksander Aamodt Kilde sa 570 bodova, drugi je Feuz sa 547 bodova, a treći je Austrijanac Mathias Mayer sa 486 bodova. U ukupnom poretku prvi je Švicarac Marco Odermatt sa 1236 bodova, drugi je Kilde sa 950 bodova, a treći je Mayer sa 776 bodova.

Zadnji spust skijaši voze 16. ožujka u Courchevelu, a sutra ih u Kvitfjellu čeka super-G.

Norvežnin Kjetil Jansrud je danas odvozio u 36. godini svoju zadnju utrku u karijeri

Lenzerheide, super-G (ž): Francuskinja Miradoli iznenađujuća pobjednica

Francuskinja Romana Miradoli priredila je iznenađenje u subotu pobijedivši u super G-ju kojeg su skijašice vozile u Lenzerheideu za Svjetski kup, a Talijanka Federica Brignone je osigurala mali Kristalni globus u toj disciplini

Miradoli, kojoj je ovo prva pobjeda u Svjetskom kupu, bila je najbrža s vremenom 1:19.87. Druga je bila Amerikanka Mikaela Shiffrin sa 38 stotinki zaostatka (1:20.25), a treća Švicarka Lara Gut Behrami sa 88 stotinke sporijim vremenom (1:20.75).

gol expired Ludi slalom u Garmischu: Istok Rodeš završio u TOP 10, stotinke ga dijelile od rezultata karijere! divider

Talijanka Brignone osvojila je mali Kristalni globus u super G-ju čak i prije nego je startala zahvaljujući grešci svoje sunarodnjakinje Elene Curtoni. Prije početka utrke Brignone je u poretku skijašica za super-G imala 103 bodova prednosti ispred Curtoni, jedine koja ju je mogla ugroziti dvije utrke prije kraja sezone. Nakon utrke koju je Brignone završila na devetom mjestu, ostala je vodeća s nedostižnih 506 bodova.

Curtoni je u poretku super- G-ja druga sa 374 bodova, a treća je još jedna Talijanka Sofia Goggia sa 332 boda. Za 31-godišnju Brignone, koja je 2020. osvojila Veliki Kristalni globus, to je prvi mali Kristalni globus u super-G-ja. Zadnji super-G sezone skijašice voze za dva tjedna na završnici.

U ukupnom poretku skijašica Shiffrin je prva sa 1.106 bodova, Slovakinja Petra Vlhova druga sa 1.039 bodova, a treća je Brignone sa 851 bodom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider