Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pogledajte te poteze

Pojavio se mladić koji podsjeća na Ivana Balića: Barcelona ga želi dovesti

Jedan od najvećih talenata u svijetu rukometa nalazi se na korak do velikog transfera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susjednoj Sloveniji igra, ali neće još dugo, jedan od najvećih talenata svjetskog rukometa i mladić koji uvelike podsjeća na našeg Ivana Balića.

Zove se Domen Makuc i član je slovenskog prvaka Celje Pivovarna Laško, a zbog njegova stila igre, imaginacije i lucidnosti mnogi ga uspoređuju s hrvatskim rukometnim čarobnjakom.

Makuc igra, naravno, na poziciji srednjeg vanjskog, a rođen je 1. srpnja 2000. godine. Aktualna sezona, koja je prekinuta zbog pandemije koronavirusa, bila je za Makuca već treća u kojoj je u dresu Celjana igrao i zabijao u rukometnoj Ligi prvaka.

Sada je, pak, na pragu 20. rođendana došlo vrijeme za korak naprijed u karijeri, a taj će korak, kako piše Handball-Planet, biti u Barcelonu, najtrofejnijem klubu u povijesti rukometa.

Tamo će Makuc, ako se sve odvije prema očekivanjima, na srednjem vanjskom dijeliti minutažu s našim sadašnjim reprezentativcem Lukom Cindrićem i Islanđaninom Aronom Palmarssonom, jer očekuje se da će legendarni Raul Entrerrios uskoro objaviti odlazak u mirovinu.

Kako Domen Makuc igra i što to balićevsko (osim broja 34 koji nosi baš zbog Ivana) ima u njemu, pogledajte u ovom videu s jedne pripremne utakmice između Celje Pivovarne Laško i francuskog Fenix Toulousea.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider