Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Daleko iza nogometa

Procurile plaće najboljih rukometaša na svijetu: Hrvatska ima dvojicu među prvih deset

Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić su se ugurali među rukometnu kremu na Starom kontinentu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Švedska je osvojila zlato na Europskom prvenstvu u rukometu osvetivši se Španjolcima za poraz iz zagrebačkog finala, a najbolji rukometaši Starog kontinenta sad će na kratki odmor pa u svojim klubovima nastaviti sezonu.

Gotovo je nikad čudnije rukometno prvenstvo, a poredak na rukometnom Olimpu ostao je uglavnom identičan kao dosad - Skandinavci, Španjolci, Francuzi i možda pokoje iznenađenje. Reprezentacije su svoje rekle, a sad su ponovo na redu klubovi. Odnos snaga među klubovima je sličan - Španjolci, Francuzi i Skandinavci, a jedino što je na ovoj razini drugačije jest što su Nijemci nešto ozbiljniji faktor kad se dijele medalje.

gol expired Šveđani s petom titulom apsolutni rekorderi europskih prvenstava, Hrvatska najveći pehist divider

Samim time njihovi klubovi su među boljim platišama u rukometu, odnosno njihovi najbolji igrači su među bolje plaćenim rukometašima trenutačno na kugli zemaljskoj. Jedan takav je i naš Domagoj Duvnjak, koji je već godinama među deset najbolje plaćenih rukometaša uopće, ali iako je pri vrhu, dosta je daleko od njega…

Najbolja primanja u rukometu, otkriva totalsportal.com, ima najbolji svjetski igrač Mikkel Hansen, koji navodno godišnje zaradi 1.500.000 eura u PSG-u, ispred svojeg suigrača i vjerojatno najboljeg rukometaša svih vremena, Nikole Karabatića, koji ima ravno milijun. PSG-ov gazda naučio je na nogometu da "nije u šoldima sve" i da novac, odnosno najbolji igrači ne garantiraju titule, a u rukometu se to samo potvrdilo jer iako već godinama ulaže daleko najviše, još čeka taj europski naslov.

gol expired Konačni poredak rukometnog Eura: Hrvatska na osmom mjestu, pogledajte tko je oko nas divider

I to je to što ste tiče rukometaša koji zarađuju iznos veći od milijun eura godišnje. Na trećem mjestu je danski veteran Hans Lindberg, koji u Fuchseu godišnje zaradi 850.000 eura, a slijedi ga hrvatski kapetan Domagoj Duvnjak, koji od Kiela godišnje dobije 800.000 eura. S njim je u ovom ekskluzivnom društvu i momčadski kolega Niklas Landin Jacobsen (650.000 eura).

A da su skandinavski klubovi sve bliže, dokazuje i odlazak njihova donedavnog suigrača, Sandera Sagosena, za kojeg se spekulira kako je dobio više od milijun eura za povratak u matični Kolstad. Aalborg ima dvojicu u najboljih 10 po zaradama, Arona Palmarssona i Kristiana Bjornsena.

Među trojcem koji prvak Europe Barcelona ima u najboljih 10 su i drugi Hrvat na ovoj listi, Luka Cindrić, te njegovi suigrači Aitor Arino i Aleix Gomez Abello.
Iako je na ovim prostorima vrlo popularan, rukomet je po primanjima daleko iza košarke ili futsala, svojih dvoranskih konkurenata, a uskoro bi ga mogla prestići i odbojka kad je riječ o zaradi sportaša.

gol expired Švedska golom iz sedmerca osvojila naslov prvaka Europe. Pala je Španjolska u finalu divider

TOP 10 ZARADA RUKOMETAŠA

1. Mikkel Hansen (PSG) 1.500.000
2. Nikola Karabatić (PSG) 1.000.000
3. Hans Lindberg (Fuchse Berlin) 850.000
4. Domagoj Duvnjak (Kiel) 800.000
5. Kristian Bjornsen (Aalborg) 700.000
6. Luka Cindrić (Barcelona) 700.000
7. Niklas Landin Jacobsen (Kiel) 650.000
8. Aleix Gomez (Barcelona) 500.000
9. Aron Palmarsson (Aalborg) 500.000
10. Aitor Arino (Barcelona) 475.000

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider