Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
KAMERE NOVE TV BILE SU TAMO

VIDEO Povijesna euforija u Našicama nakon što je danski Gudme pao pod nogama sjajnog Nexea

Nexe je na svom terenu, u prvoj utakmici četvrtfinala Europske lige, savladao danski Gudme rezultatom 32:27.

Velika rukometna večer u Našicama. Pobjedom protiv jakog Gudmea, Nexe je stigao nadomak Final Foura Europske lige, ali trebat će preživjeti i uzvrat u Danskoj.

"Sad imamo zalihu od pet golova, ali to apsolutno ništa ne znači. Mi ako budemo igrali dobro, mi ćemo,  da je danas bilo +2, tamo ostvariti dobar rezultat i proći ćemo, a ako odigramo loše neće nam ni ovih +5 biti dovoljno. Tako da, tamo moramo ići s istim stavom kao u ovu utakmicu, ići ih pobijediti tamo, u njihovoj dvorani, pred njihovim navijačima i onda će rezultat biti dobar sigurno", rekao je najbolji strijelac susreta, Halil Jaganjac.

Final Four je nikad bliže

Nešto je dodao i sjajni Fahrudin Melić, nekadašnji igrač PSG-a, koji u Našicama s 37 godina igra kao u najboljim danima.

:"Vidjet ćemo gore, slijedi isto jedna ovakva rovovska borba, nadam se, majku mu, tom Final Fouru, da jednostavno odvedemo Našice i Nexe, na mjesto koje im pripada", dodalo je ovo raspoloženo desno krilo.

A tom mjestu Nexe je stigao nikad bliže pod vodstvom slovenskog stručnjaka Branka Tamšea. Iza njega je neuspješna epizoda na klupi Zagreba, ali s njime se u Našicama igra odličan rukomet i posjeduje pobjednički gard.

"Mene ne zanima pet razlike, nego me zanima igra koja bi nam donijela pobjedu i u Danskoj. Znam da to možda zvuči bahato, ali tako moramo razmišljati", kratko je dodao ovaj stručnjak na klupi.

Halil Jaganjac prvi je među jednakima u Tamšeovoj momčadi. Zašto će od iduće sezone na višu razinu, u njemački Löven, pokazao je sinoć: devet golova uz ogroman doprinos u obrani. Puno je 24-godišnji Riječanin dao Nexeu, ali i Nexe njemu...

Nexe je prava regionalna momčad

:"Kad vi to tako ste ispričali, malo i knedla u grlu bude. Bude i teško. Jer četiri sezone sam ovdje. Ovo mi je drugi dom postao. Stvarno, privilegija je igrati pred svojim ljudima u Hrvatskoj to, to ne može puno mladih igrača kao što sam ja, reći da je uspjelo i dobilo priliku razvijati se."

Ali, uživaju u Nexeu i ostali - recimo Fahrudin Melić, nekada najbolje desno krilo francuske lige i čovjek koji je nosio dres PSG-a. Ili sjajni srpski vratar Mihailo Radovanović.

"Osjećam se bogami eto, ko da proživljavam neku novu mladost. Stvarno se lijepo osjećam. Momci su, ja ne znam… Bio bi loš čovjek kad bi rekao minimum nešto loše. Za ljude u gradu, za ljude u klubu, za cijelu regiju, stvarno osjećam se kao kod sebe u Sarajevu", rekao je Mehić, na što se nadovezao Radovanović:

"Generalno sam stvarno prezadovaljan i klub raste iz godine u godinu, što je isto jako bitno. I to treba Balkanu. Mislim da je jedan od najozbiljnih klubova na Balkanu."

Ove godine i po nacionalnu titulu

A jutro poslije velike pobjede ponosan je bio Nexeov prvi čovjek. Našički klub raste u svim segmentima i - priznaje Josip Ergović - sada je želja srušiti dominaciju vječnog prvaka Zagreba.

"Ja mislim da su realne šanse da trofej ove godine dođe u Našice", rekao je Ergović, dodavši kako vjeruje da kod Zagreba ove sezone postoji i svojevrsni strah:

"Siguran sam u to. Što je i normalno. Sportski smo rivali, poštujemo jedni druge, ali sigurno da im nije svejedno, jer znaju da bi im prvi put u povijesti mogla izmaći titula."

Optimizam Našičani grade na činjenici da su prije mjesec dana po prvi put ikad svladali Zagreb, kojem je to pak bio prvi poraz u domaćem rukometu poslije 15 godina.

"Mislim da je to dobro za sport, za zdravlje u sportu, da se desi neka kompeticija. To će privući ljude, interes javnosti. Ako se sve već zna unaprijed, mislim da je to onako, malo i glupo i dosadno. Tako da, drago mi je što smo već pobijedili tu jednu utakmicu, pokazali smo da možemo i sad samo treba nastaviti od toga", za kraj je potvrdio najbolji igrač Nexea, Halil Jaganjac.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider