Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Dijamantna liga: Sjajna Sandra treća u Parizu!

Hrvatska rekorderka u bacanju diska Sandra Perković treći se put u karijeri uspela na pobjedničko postolje jednog mitinga Dijamantne lige. Nakon trećeg mjesta u Dohi i prvog u New Yorku, u petak je u Parizu ponovno bila treća...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Europska juniorska prvakinja je hitac koji joj je donio sjajan plasman ostvarila u petoj seriji kada je njezin disk odletio do 63.62 metra, što je četvrti rezultat u karijeri naše 20-godišnje atletičarke. Ujedno je to i najveća daljina koju je ostvarila na pet dosadašnjih mitinga Dijamantne lige.

Sandra je na Stade de Franceu imala još samo jedan ispravan hitac, u prvoj je seriji bacila disk do 60.44 metra.

Pobjedu je, kao i u Dohi i Lausannei, uzela svjetska i olimpijska doprvakinja, Kubanka Yarelis Barrios (65.53), a do drugog je mjesta, prestigavši Sandru u posljednjoj seriji, došla Rumunjka Nicoleta Grasu (63.78). Iza njih su u poretku ostale i svjetska prvakinja Dani Samuels i olimpijska pobjednica Stephanie Brown-Trafton.

Pariškim je uspjehom i novim bodom hrvatska rekorderka zadržala i drugo mjesto u poretku Dijamantne utrke. Ima šest bodova, a ispred nje je samo Barrios s 12 bodova.

IAAF Dijamantna liga (Pariz), bacanje diska, atletičarke:

1. Yarelis Barrios (Kub) 65.53
2. Nicoleta Grasu (Rum) 63.78
3. Sandra Perković (Hrv) 63.62
...
Poredak u Dijamantnoj utrci:
1. Yarelis Barrios (Kub) 12 bodova
2. Sandra Perković (Hrv) 6
3. Nadine Müller (Njem) 4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider