Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
sve bolja forma

Dijamantna liga: Ana Šimić treća u Šangaju skokom sezone

Hrvatska visašica Ana Šimić je na drugom ovosezonskom atletskom mitingu Dijamantne lige u Šangaju osvojila treće mjesto u skoku u vis sa preskočenih 192 cm, što joj je najbolji rezultat sezone, ali i 7 cm lošije od osobnog rekorda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ana Šimić je pobijedila Levern Spencer iz Svete Lucije s preskočenih 194 cm, koliko je ostvarila i drugoplasirana Nadežda Dusanova iz Uzbekistana, ali sa više pokušaja.

Levern Spencer je jedna od troje visašica, koje vode na listi najboljih rezultata ove sezone sa 195 cm. U Šangaju nije bilo Amerikanke Chaunté Lowe i Akele Jones iz Barbadosa.

Ana Šimić je iz prvog pokušaja preskočila 180 i 185 cm. Za visinu 188 cm trebala su joj dva pokušaja, kao i za 190, ali je 192 cm preskočila iz prve. Na kraju je tri puta rušila na 194 cm.

"Ostvarila sam najbolji rezultat sezone, i to je dobro. Nažalost, moj trener nije bio ovdje pa sam imala problema sa označavanjem zaletišta i zato nisam uspjela preko 194 cm. Sljedeća dva tjedna moram raditi na brzini i eksplozivnosti kako bi postizala bolje rezultate. Nadam se da ću na sljedećem natjecanju biti još bolja", izjavila je Ana Šimić.

Inače, rekord mitinga u Šangaju drži Blanka Vlašić, koja je 2007. preskočila 202 cm.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider