Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
VJERUJE DA BI JU UBIO

Denis Buntić je pušten, a njegova supruga za Dnevnik Nove TV otkriva: "Bojim se, kome se obratiti da me zaštiti!?"

Uhićen je bivši rukometni reprezentativac Denis Buntić, i to zbog nasilja u obitelji. Prijavila ga je supruga koja je progovorila za Dnevnik Nove TV.

Galerija Denis Buntić Policija u BiH Razgovor sa suprugom Denisa Buntića +1 Denis Buntić - 1

Zbog nasilja u obitelji, uhićen je bivši rukometni reprezentativac Denis Buntić.

Prije dva dana, kada se nasilje i dogodilo, policija je u njegovoj kući u Ljubuškom pronašla i arsenal oružja.

Supruga otkrila da nasilje traje godinama

Policiji ga je prijavila supruga, a progovorila je za Dnevnik Nove TV.

"Već godinama to trpim , ali nikad nije bilo u ovolikoj mjeri, bilo je modrica na oku, jedan, dva, tri udarca, ovo je bilo do kraja. Da ja nisam uspjela pobjeći u jednom trenutku dok se on okrenuo, vjerojatno gledajući što će uzeti, s čim će me dokrajčiti, ja sam podigla roletne i pobjegla iz kuće. Denis je bio pod utjecajem alkohola, nenormalnim utjecajem alkohola", rekla je ekskluzivno za Dnevnik.

Kaže kako se nasilje odvijalo pred njihovim devetomjesečnim djetetom. Tužitelj županijskog odvjetništva potvrdio nam je kako je Buntić pušten iz pritvora.

"Općinski sud u Ljubuškom je odbio prijedlog tužiteljstva i osobi D.B odredio mjere zabrane, radi se o zabrani prilaska žrtvi na udaljenosti manjoj od 100 metara i obveza javljanja policijskoj upravi svaki dan", rekao je Josip Anačić, županijski tužitelj.

Buntić je pušten, slijedi žalba na odluku suda

Na odluku će se žaliti. Denis Buntić na pozive nije odgovarao, a Buntićeva odvjetnica kratko nam je rekla da nije bilo zakonskih razloga za određivanje pritvora. Sada se istraga nastavlja, a tereti ga se za nasilje u obitelji kao i za pronađeno oružje, između ostalog i zolju.

"Prilikom pretresa obiteljske kuće pronađeno je više pištolja kao i par automatskih puška", dodao je županijski tužitelj županije zapadno hercegovačke.

Supruga tvrdi da je nasilja bilo i prije, ali ga je sada prvi put prijavila, pritom je policiji i dala audio snimku zlostavljanja. U šoku je što je pušten, tvrdi da na općinskom sudu u Ljubuškom Buntić ima obiteljske veze.

"U šoku sam što naše institucije dozvoljavaju, kome da se obratim da me zaštiti, kome, kad je sve korumpirano? I kad se suočite oči u oči sa smrti shvatite, šta mi korist što ga volim kad on mene može ubiti? Bojim se", rekla je.

Denis Buntić, koji se od rukometa oprostio 2018., dosad nije imao prijava za obiteljsko nasilje ili oružje, ali na sudu u Ljubuškom protiv njega već tri godine se vodi postupak zbog nanošenja tjelesnih ozljeda. Za nasilje u obitelji prijeti mu jedna do pet godina zatvora, a za držanje ilegalnog oružja i do 10 godina.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider