Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ispisao povijest

Srbin vodi Gruziju i uoči sraza s Hrvatskom poručuje: "Znamo da idete na zlato, ali..."

Dejan Stanojević vrlo uspješno vodi reprezentaciju Gruzije, večerašnjeg suparnika Hrvatske (20:30) u četvrtfinalu Europskog vaterpolskog prvenstva u Splitu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Povijesni uspjeh gruzijske vaterpolske reprezentacije - plasman u četvrtfinale Europskog prvenstva - s klupe potpisuje Dejan Stanojević.

Srpski stručnjak prije nešto manje od dvije godine preuzeo je Gruziju i na ovom Euru u Splitu po prvi put ih uspio uvesti među osam najboljih na jednom velikom natjecanju.

Da bi došli do večerašnjeg četvrtfinalnog sraza s Hrvatskom, Gruzijci su morali izbaciti reprezentaciju Nizozemske.

"Sad je lako pričati poslije utakmice. Dobro je, prošli smo, pobijedili i to je najvažnije, iako nismo uspijevali u svim elementima ispoštovati ono što smo se dogovorili", osvrnuo se Stanojević na meč razigravanja s Nizozemcima.

"Moj zadatak je da opustim ekipu, da se ne uplašimo"

"Svi se trebamo opustiti, uživati i za dva dana odigrati jednu dobru, mušku utakmicu protiv suparnika koji je puno bolji nego Nizozemska. Moramo pokazati i taktički i tehnički i mentalno da ni u jednu utakmicu ne smijemo ući s mišlju da smo ju već izgubili. Moj zadatak je da ekipu opustim, da se ne uplašimo i da pokažemo da nismo baš slučajno među osam", kaže gruzijski izbornik.

Stanojević se veseli utakmici pred krcatom Spaladium Arenom.

"Volim igrati u takvom ozračju, bilo je 10-ak tisuća ljudi ovo ljeto na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti na našoj utakmici s Mađarskom."

"Gruzijci su veoma topao narod, gostoljubiv"

Bilo je ponešto i gruzijskih navijača u nedjelju na utakmici s Nizozemskom, bit će ih vjerojatno i u četvrtfinalu.

"Gruzijci su jedan veoma topao narod, gostoljubiv, svuda su s nama i bodre nas. Mislim da oni više tuguju nego moji igrači kada izgubimo", iskreno će Stanojević.

O hrvatskoj reprezentaciji srpski stručnjak kaže:

"Hrvatska ide na zlato, osjeti se to i kroz izjave trenera i igrača. Na kojem to natjecanju Hrvatska ne ide na zlato? Nema smisla da sad nabrajam hrvatske igrače jer ću nekog zaboraviti. Dakle, jasno je da Hrvatska želi zlatnu medalju, ali u trenutku kada uskočimo u bazen to je utakmica 13 na 13, pa da vidimo."

Pitali smo ga što će reći svojim igračima uoči početka utakmice:

"Da budemo isto agresivni kao što smo dosad bili, ali puno pametniji", odgovorio je izbornik Gruzije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider