Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Iznenadio istupom

Danski junak pokupio sve individualne nagrade: "To mi ne znači ništa"

Mathias Gidsel osvojio je nagradu za najkorisnijeg igrača i najboljeg strijelca turnira.

Mathias Gidsel (Foto: Afp)

Ovo nitko nije uspio, danski rukometaši treći put zaredom osvojili su Svjetsko prvenstvo. U finalu su pobijedili Francusku i ispisali rukometnu povijest.

Nagrada za najkorisnijeg igrača turnira, ali i najboljeg strijelca otišla je u ruke Mathiasu Gidselu. Danska zvijezda odigrala je sjajan turnir, a nakon dodjele nagrada još je jednom sve iznenadio svojim istupom:

"To mi ne znači ništa. Kada stojim ovdje s peharom svjetskog prvaka, jedino što mi pada na pamet je da igram u najboljoj rukometnoj momčadi svijeta", rekao je pa dodao:

Domagoj Duvnjak i Mathias Gidsel "Duvnjakov Danac" najkorisniji igrač Svjetskog prvenstva, a ovako izgleda najbolja momčad divider

"Imam najbolje igrače svijeta uz sebe. Vjerojatno je lako zabiti tolike golove u ovoj momčadi, tako da to nije toliko važno", rekao je danski rukometaš koji je zabio, pazite sad, 60 golova u devet utakmica.

Individualna priznanja ne vesele ga toliko, ali zato je Gidsel iznimno ponosan na uspjeh svoje reprezentacije:

Filip Glavaš i Ivano Balić Danci u najbolju momčad Svjetskog prvenstva izabrali - hrvatskog rukometaša divider

"Naježio sam se jer smo napravili nešto što nitko nikad nije. Bilo je malo pritiska, ali znali smo da smo sposobni. Bilo je puno momčadi koje su bile dobre, ali nikad nisu osvojili turnir tri puta zaredom. Zaista trebamo biti ponosni sami na sebe", zaključio je.

Već smo imali prilike vidjeti da Gidsela ne interesiraju previše pojedinačne nagrade. Kada je dobio nagradu za igrača utakmice, ostavio ju je na parketu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider