Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
vjeruje u olimpijske igre

Damir Martin vratio se veslanju: Snažni Vukovarac srušio liječničke prognoze

Samo tri mjeseca nakon teške operacije kuka, Damir Martin već je u svom čamcu. Izuzetno brzim oporavkom iznenadio je i liječnike i sada pred sobom ima jasan cilj: što prije doći u optimalno stanje i još jednom nastupiti na Olimpijskim igrama.

Osmijeh se vratio na lice hrvatskog veslača Damira Martina. Kako i ne bi kada je iza njega izuzetno teška operacija kuka, a samo tri mjeseca nakon odlaska pod nož snažni je Vukovarac srušio sve liječničke prognoze i opet je u akciji. Podigao je svoj čamac i iznio ga iz jarunskog hangara prema vodi. Martin je počeo s laganim treninzima i sanja Tokio.

"Bit ću sigurno na Olimpijskim igrama. U to ne sumnjam. Pitanje je samo u kakvoj ću biti spremi. I koliko ću moći pokazati zapravo koliko vrijedim.

Onaj pravi, spremni Martin sigurno vrijedi. Dokazao je to i na Olimpijskim igrama u Riju kada je osvojio srebrnu medalju u samcu nakon drame u finalu i ludo neizvjesnog foto finiša. Tada je Vukovarac za nevjerojatnih pet tisućinki zaostao za pobjednikom Maheom Drysdaleom s Novog Zelanda. U Tokiju revanša sigurno neće biti.

Transferi Najvažniji transferi posljednjeg dana prijelaznog roka: Dva Hrvata promijenila klub divider

"Čuli smo se nedavno. Nažalost on nije uspio ući u finale nekih njihovih izbornih utrka u samcu.''

No čuje se s ostalim suparnicima, posebno sa Čehom Sinekom i jedva čeka međusobne okršaje.

"Još se čuvamo da ne idemo previše u intenzitet. Samo ekstenzitet sada. Kako mi kažemo, peglamo"

Dok Martin ''pegla'' i odrađuje lakše, ali i dugotrajne treninge, sve budnim okom prati njegov trener Srećko Šuk.

"Prije svega moramo napraviti neke laboratorijske testove . Ako se on vrati na ono stanje otprije, onda će moći brzo veslati".

Kad brzo vesla onda ni san o novoj olimpijskoj medalji nije nerealan. Ako se jedan od najsnažnijih hrvatskih sportaša dobro spremi moglo bi se ponoviti i ludo slavlje Damšinih klupskih kolega.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider