Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kadrovi idu u cijeli svijet

Svjetski spektakl stiže u Hrvatsku: Otkriveni detalji, evo kako će sve početi

Posebnost je biciklističkih utrka što cijelo područje kroz koje prolaze pretvaraju u sportsko borilište, što je idealna podloga za promociju Hrvatske kao poželjne turističke destinacije i isticanje njenog cikloturističkog potencijala.

CRO Race (Foto: Joško Ponoš/Cropix)

Prva etapa 8. izdanja međunarodne biciklističke utrke CRO Race, koja će imati cilj u Sinju, predstavljena je u srijedu u alkarskom gradu pod sloganom "Sinj je cilj".

Utrka CRO Race je ove godine na rasporedu od 26. rujna do 1. listopada, a u šest etapa će biciklisti proći gotovo 1000 kilometara kroz osam hrvatskih županija i doći na konačni cilj u Zagrebu. Na ovogodišnjoj trasi će biti poznatih, ali i potpuno novih destinacija.

Posebnost je biciklističkih utrka što cijelo područje kroz koje prolaze pretvaraju u sportsko borilište, što je idealna podloga za promociju Hrvatske kao poželjne turističke destinacije i isticanje njenog cikloturističkog potencijala.

"Ove godine cilj CRO Racea je u Sinju, što će uvelike doprinijeti promociji grada. Bit će to prilika da predstavimo ljepote našeg kraja, kulturnu baštinu, sportske i turističke sadržaje. Imat ćemo priliku prezentirati Alku, Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske, Hipodrom, Aerodrom, Cetinu, planine i sve ljepote našega kraja. Imamo izniman turistički potencijal i to ćemo napokon uspjeti prikazati svijetu, a zbog toga sam iznimno ponosan", rekao je sinjski gradonačelnik Miro Bulj na konferenciji za medije u zgradi Palacina.

Prva ovogodišnja etapa utrke vozit će se na dionici od Primoštena do Sinja, kojem se CRO Race vraća.

"Prošle godine Sinj je bio izvrstan domaćin starta treće etape, a slobodno možemo reći da je zbog lokacije, brojnih posjetitelja i organizatora bio najljepši prošlogodišnji start, a ove godine idemo korak naprijed i zasigurno ćemo imati i najljepši cilj. Sinj je u pripremi izrade nekoliko biciklističkih staza od kojih najavljujem, za sada najatraktivniju, Camino Dalmatia bike koja će prolaziti kroz Sinj, a gradit će se po uzoru na Španjolsku i Put Svetoga Jakova. Ovdje smo odlučili proširiti stazu i povezati je s našim Svetištem. Trasa bi obuhvatila Karagušu, Lučane, Baraći, Zelovo, Peruća i prema sinjskom polju", otkrio je sinjski dogradonačelnik Denis Bobeta.

Trasu prve etape predstavio je direktor utrke Vladimir Miholjević:

"Povezat ćemo Primošten i Sinj preko Klisa, Dicma pa ćemo doći do Alkarskog trkališta i imat ćemo posljednjih 18 kilometara preko Hrvaca uz rijeku Cetinu i nazad na Alkarsko trkalište, gdje ćemo obući lidersku majicu pobjedniku prve etape."

Nastup na ovogodišnjoj utrci potvrdile su momčadi iz UCI World Toura: Bahrain Victorious, INEOS Grenadiers, Lidl-Trek, DSM, Jayco AlUla i UAE Team Emirates.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider