Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
prvih 200 km

Cro Race: Slovenac Kump uz pomoć Rogine pobjednik prve etape utrke kroz Hrvatsku

Slovenski biciklist Marko Kump, član momčadi Adria Mobil, pobjednik je prve etape biciklističke utrke CRO Race, vožene od Osijeka do Lipika u dužini od 200 kilometara.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marko Kump je za nekoliko milimetara u završnom sprintu bio brži od drugoplasiranog Kazahstanca Jevgenija Gidiča iz momčadi Astane, dok je treće mjesto zauzeo Rumunj Eduard-Michaeel Grosu, član francuskog Delko Marseillea.

Za Kumpa je ovo druga etapna pobjeda na hrvatskom nacionalnom Touru, na kojem je osvojio drugu etapu 2015. godine.

Veliku ulogu u Kumpovoj pobjedi imao je i hrvatski veteran, 40-godišnji Radoslav Rogina, koji je sve do same završnice vukao glavnu skupinu i omogućio svom sprinteru odličnu poziciju za završnicu.

"Ekipa mi je odradila sjajan posao, posebno Rogina koji me je doveo u idealnu poziciju. Ja sam možda krenuo 50-ak metara prerano, ali vjerovao sam kako ću uspjeti doći do pobjede", rekao je Kump.

Odličan je bio i drugi hrvatski predstavnik Josip Rumac (Androni Giocattoli) koji je ciljem prošao kao deveti.

Kump je sa 10 sekundi bonusa za etapnu pobjedu ujedno postao i prvi lider CRO Racea te će u srijedu na startu ponijeti crvenu majicu.

Od samog početka ovogodišnje utrke bilo je vidljivo kako najveći kandidati za ukupnu pobjedu, Britanac Adam Yates (Mitchelton-Scott) i Slovenac Matej Mohorič (Bahrain) ne žele ništa prepustiti slučaju. Na drugom prolaznom cilju u Kutjevu oni su se uključili u borbu za bonus sekunde, pa je tako drugo mjesto i dvije sekunde bonusa osvojio Mohorič, a treće i jednu sekundu bonusa Yates.

gol expired Šok za zlatne hrvatske jedriličare: Mihovil Fantela pao i teško ozlijedio slezenu divider

Prvi brdski cilj u Gradacu Našićkom osvojio je Austrijanac Markus Wildauer (Tirol KTM) ispred Talijana Maura Finetta (Delko Marseille) i Francuza Quentina Pachera (Vital Concept). Sredinom etape iz glavne skupine izdvojila su se trojica vozača, Francuz Alexis Guerin (Delko Marseille), Austrijanac Florian Kierner (Felbermayr Simplon Wels) i Nijemac Tobias Nolde (P&S Metalltechnik), koji su vrlo brzo stvorili prednost veću od četiri minute. Njih trojica podijelili su bodove na trećem prolaznom cilju u Požegi, 60 kilometara prije cilja. Prvi je bio Nolde, drugi Guerin i treći Kierner.

Nakon tog prolaznog cilja glavna je skupina smanjila razliku na dvije i pol minute da bi Guerin i Kierner izgubili kontakt s Noldeom pa je mladi 20-godišnji Nijemac ostao sam na čelu utrke.

Nodle je prvi prošao preko brdskog cilja na Bučje, a iz pelotona se na samom usponu izdvojio Wildauer koji je drugim mjestom na Bučju osigurao prvo mjesto u kategoriji za najboljeg brdaša na kraju etape i nošenje zelene majice u drugoj etapi. Wildauer je ustrajao u svom bijegu i nakon brdskog cilja pa je 20-ak kilometara prije cilja pretekao Noldea. Wildauer se uspio zadržati u vodstvu sve do prvog prolaska kroz cilj u Lipiku, pet kilometara prije finiša, ali peloton ga je ubrzo "progutao".

U srijedu je na rasporedu druga etapa koja će krenuti iz Slunja, a cilj imati u Zadru, nakon što će biciklisti proći trasom od 186 km kroz Nacionalni park Plitvička jezera i Park prirode Velebit.

Adesanya nokautira Whittakera (Foto: GOL.hr) Israel Adesanya novi je kralj UFC-ove srednje kategorije: Brutalno nokautirao prvaka Whittakera! divider

CRO Race - 1. etapa (Osijek - Lipik, 200 km)

1. Marko Kump (Slo/Adria Mobil) 4:27:29
2. Jevgenij Gidič (Kaz/Astana) isto vrijeme
3. Eduard-Michael Grosu (Rum/Delko Marseille) "
4. John Mandrysch (Njem/P & S Metalltechnik) "
5. Alexander Edmondson (AUS/Mitchelton-Scott) "
6. Arvid de Kleijn (Niz/Metec-TKH) "
7. Cyril Gautier (Fra/Vital Concept) "
8. Rok Korošec (Slo/Ljubljana Gusto Santic) "
9. JOSIP RUMAC (HRV/Androni Giocattoli) "
10. Matej Mohorič (Slo/Bahrain-Merida) "

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider