Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Jedno je baš odjeknulo

Idući suparnik Hrvatske je najveći hit Europskog prvenstva: Već su priredili dva iznenađenja

Drugi krug Europskog rukometnog prvenstva počinje u četvrtak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je pobjedom protiv Ukrajine i zahvaljujući trijumfu Francuske nad Srbijom Hrvatska prošla u drugi krug Europskog rukometnog prvenstva, poznat je i prvi suparnik naše reprezentacije u Budimpešti.

Od ranije je bilo poznato da će drugoplasirani iz skupine C, što je Hrvatska, na startu drugog kruga igrati protiv drugoplasirane reprezentacije iz skupine A. Svi smo očekivali da će to biti Slovenija, ali Sosedi su u šokantnom raspletu ispali, a dalje je (uz neprikosnovenu Dansku) prošla - Crna Gora.

Sredili Makedonce, a onda i Slovence poslali kući

Nakon što su u prvom kolu očekivano poraženi od Danaca, Crnogorci su u drugom priredili prvo od dva iznenađenja. Pobijedili su Sjevernu Makedoniju, koja je ipak bila određeni favorit, i tako ostali u igri za prolaz prije utakmice trećeg kola protiv Slovenaca. Budući da su jedni i drugi imali po dva boda, Crnogorcima je zbog bolje gol-razlike bio dostatan i remi protiv Slovenije.

U tom odlučujućem dvoboju za prolaz u prvom poluvremenu zbilja ništa nije izgledalo kao da bi Crna Gora mogla ostati neporažena. U njihovoj obrani je curilo na sve strane, Slovenci su u nekoliko navrata imali prednost od četiri pogotka i u prvom dijelu su im zabili čak 19 pogodaka.

Nastavak je donio drugu priču – Crnogorci su se konsolidirali, Slovenci počeli griješiti na sve strane i uskoro je utakmica ušla u egal, a više mirnoće i bolje živce u ključnim trenucima imali su reprezentativci Crne Gore. Uzeli su i više od onog što im je trebalo, drugu pobjedu zaredom, i definitivno skrenuli pozornost na sebe.

Kauboji su sigurno bolji, ali...

Iznenađujući je to epilog nadmetanja u Debrecenu, ali i upozorenje Hrvatskoj da Crnogorci nisu nimalo bezazleni. Igrači koje vodi Zoran Roganović sada su potpuno rasterećeni, oni nemaju apsolutno nikakvog imperativa u nastavku turnira i mogu biti nezgodni svima ako ih se ne shvati dovoljno ozbiljno.

Što se imena tiče, Crna Gora ima nekoliko igrača koji igraju u respektabilnim klubovima. Vratar Nebojša Simić suigrač je Marina Marića i Domagoja Pavlovića u njemačkom Melsungenu, a protiv Slovenije je njihov prvi strijelac bio Branko Vujović, desni vanjski iz poljskog Kielcea. Vujović je postigao devet golova, dok je osam bilo djelo Nemanje Grbovića, pivota iz mađarskog kluba Cegledi KKSE. Tu su još i iskusni šuteri Vasko Ševaljević i Miloš Božović

Sve u svemu, reprezentacija od koje je Hrvatska sigurno bolja, ali na papiru je i Slovenija nedvojbeno kvalitetnija momčad, pa je završilo onako kako je završilo.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider