Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
TO NIJE NAPRAVIO NI GRETZKY

S razlogom ga zovu hokejaškim Isusom: Najbolji igrač svijeta napravio čudesan povijesni podvig

Connor McDavid petu je utakmicu u nizu postigao minimalno dva pogotka, postavši peti u povijesti komu je to uspjelo.

Connor McDavid (Foto: Afp)

Superzvijezda Edmonton Oilersa, kanadski hokejaš Connor McDavid, udomaćoj pobjedi svoje momčadi protiv Toronto Maple Leafsa 5:2 petu je utakmicu zaredom postigao barem dva pogotka te tako postao tek peti igrač u povijesti NHL lige kojemu je to uspjelo.

Posljednji igrač koji je u pet uzastopnih utakmica u najjačoj hokejaškoj ligi na svijetu uspio postići po barem dva pogotka bio je Aleksandar Mogiljni tijekom sezone 1992./1993.

Iduću utakmicu ima priliku to dodatno popraviti

Rekord po broju uzastopnih utakmica s dva ili više golova drže Joe Malone iz sezone 1920./1921. i Punch Broadbent iz sezone 1921./1922. s po šest takvih utakmica, a pet utakmica zaredom s najmanje dva gola upisao je još samo Mario Lemieux u sezoni 1988./1989.

Dakle, ovdje se radi o postignuću koje u svom rezimeu nema ni Wayne Gretzky.

McDavid će imati prililu izjednačiti stogodišnji rekord Malonea i Broadbenta u noći s petka na subotu kada njegovi Oilersi dočekuju Winnipeg Jetse.

Na putu po treću MVP titulu

McDavid je tijekom karijere već dva puta biran za najkorisnijeg igrača (MVP) lige (2017., 2021.), a s obzirom da je ove sezone vodeći strijelac (52) i asistent (66) u NHL-u sva je prilika kako će i po treći put u karijeri osvojiti Hart Memorial trofej.

Ovaj 26-godišnji Kanađanin vrlo brzo je dobio nadimak McJesus, a proteklih par sezona je neupitno najbolji hokejaš svijeta. Mnogi ga uspoređuju s Wayneom Gretzkyjem, što je nezaobilazno, gledajući da se radi o Kanađanima u dresu Oilersa. 

Do sada je odigrao šest sezone u ligi. Četiri puta bio je najbolji strijelac te svaki put All star sudionik. Osim toga je i najmlađi kapetan u NHLK povijesti, budući da je vrpcu Oilersa ponio s 19 godina i 266 dana.

Za sada mu nedostaje timski uspjeh. Protekle tri sezone izborio je doigravanje s Oilersima. Nakon dva uzastopna izbacivanja u prvom krugu, prošle sezone došli su do konferencijskog finala, ali i "metle" protivn Colorado Avanelchea. Ove sezone bit će nova prilika za McDavida i društvo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider