Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
pogledajte kako je išla priča

Brojni sportaši opraštaju se od Bandića, veliki projekt je ostao nedovršen: Ništa od zagrebačkog Wembleyja

Čvrste veze sa sportašima bile su važan dio njegove gradonačelničke ere.

Smrt Milana Bandića očekivano je jako odjeknula i u sportskim krugovima. Sandra Perković, braća Sinković, Filip Hrgović samo su neki od zagrebačkih sportaša koji su se biranim riječima oprostili od Bandića.

Čvrste veze sa sportašima bile su važan dio njegove gradonačelničke ere, za čijeg je trajanja izgrađena infrastruktura za razne sportove, a maksimirski stadion ostao je kao najpoznatiji nedovršeni projekt.

''Bilo da se radilo o skijanju, Sljemenu i Snježnoj kraljici...

''Mi smo športska nacija, skijaška nacija, dokazali se kroz Janicu i Ivicu i obitelj Kostelić najviše na svijetu i zahvaljujući njima i mojim sugrađanima imamo danas ovo."

Ili da je riječ o gimnastičarima i njihovoj dvorani, zatim dvorani u kojoj trenira naš najveći boksački as Filip Hrgović, ili o pomoći fantastičnoj braći Sinković... Nakon smrti Milana Bandića, zagrebački sportaši izrazili su zahvalnost.

gol expired Dinamo počeo utakmicu minutom šutnje za Bandića, pa uvjerljivo slavio uraganom u drugom poluvremenu divider

''Brat i ja smo stvarno imali njegovu podršku. Nećemo mu nikad zaboraviti još kad smo tek kretali u dvojac na pariće, da nam je kupio čamac. Evo, podržao je Svjetski kup koji će biti za dva mjeseca tu na Jarunu i to stvarno iz sveg srca'', kaže Valent Sinković.

"Jako puno ljudi se tu dolazi rekreirati, šetati i ozbiljno trenirati, tako da, mislim da je to i nama jako puno dao i svima ostalima", dodaje brat Martin.

"Zbogom dragi naš gradonačelniče! Hvala za sve što si učinio za mene i što su tvoja vrata uvijek bila otvorena za sve nas sportaše. Uz sve što si napravio, tvoj najveći uspjeh je što nikada nisi zaboravio na malog čovjeka i što si nesebično pomagao drugima. Tvoj karakter i tvoja dobra djela nikada neće biti zaboravljena'', napisao je Filip Hrgović.

gol expired Sinkovići tuguju: Bandić im je kupio čamac s kojim su postali olimpijski prvaci divider

"Što se tiče samog sporta i gradonačelnika, mogu reći da je gradonačelnik imao sluha za sport. Konkretno, što se tiče gimnastike, zahvaljujući gradonačelniku, danas imamo Zagrebački gimnastički centar koji koristi preko 1000 gimnastičarki i gimnastičara iz cijelog Zagreba. Ne samo iz Zagreba nego iz cijelog Hrvatske", kaže Mario Možnik.

Bandić je posebno bio poznat po podržavanju atletike i Hanžekovićevog memorijala. Sandra Perković emotivno se oglasila na društvenim mrežama.

''Zbogom, VELIKI ČOVJEČE! Hvala ti na smijehu i vedrini. Hvala ti što si uvijek pružao ruku onima kojima je pomoć bila najpotrebnija. Grad Zagreb više nikad neće biti isti. Zagrebački sportaši na čelu sa mnom ostali su bez svojeg najvjernijeg najiskrenijeg navijača. Mnoge smo medalje zajedno kovali, čuvaj nas sada kao što si ti to uvijek radio, ali s nekog drugog mjesta. HVALA. Počivaj u miru.''

Na Hanžeku se družio i s globalnom svjetskom zvijezdom Usainom Boltom. Nije mu poklonio Dinamov dres, kluba čiji je bio počasni predsjednik, već dres Real Madrida...

No, u Dinamu su mu puno više zamjerili što nije izgradio novi stadion, a najava gradnje i inspekcija terena nije nedostajalo...

gol expired Emotivna objava Filipa Hrgovića: Oprostio se od Bandića koji mu je napravio boksački raj divider

"Šest godina se vrtimo oko toga ko mačak oko vruće kaše. 150 - 200 milijuna kuna smo uložili u posljednjih šest godina, malo po malo", rekao je 2006.

"Pa nitko sretniji od mene da možemo napraviti tri stadiona, ali vrijeme recesije je otklonilo u dogledno vrijeme prioritet Dinamovog stadiona", rekao je 2011.

"Za godinu dana to će biti kao Wembley, kao Wembley će izgledati", rekao je 2017.

Wembley je trebao niknuti na zagrebačkim Sveticama i to kao nacionalni kamp HNS-a, ali od tog upitnog projekta se također odustalo.

A mnogo je ozbiljnih upitnika postavilo i ostavilo Bandićevo spašavanje Cibone prije desetak godina zbog velikog duga koji je Grad sanirao s pomoći od 30-ak milijuna kuna.

"Ali ako bude nešto bliže, pomoći ćemo. Pomoć ćemo u realizaciji."
Bandić je bio uz određene sportaše, a neki su i politički stali uz njega, te kao članovi njegove stranke "Milan Bandić 365" završili i u zastupničkim klupama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider