Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
''Idemo slaviti''

Bravo odbojkaši: Hrvatska u sjajnoj atmosferi osvojila zlato na Mediteranskim igrama

Hrvatska odbojka ima zlatnu medalju s Mediteranskih igara.

Hrvatska odbojkaška reprezentacija (Foto: HOS)

 

Hrvatski odbojkaši su na Mediteranskim igrama u Oranu osvojili zlatnu medalju nakon što su u finalu sa 3-0 (25-22, 30-28, 25-20) svladali Španjolsku.

Finale je kako i dolikuje bilo napeto, ali je Hrvatska bila od početka za nijansu bolja od Španjolske. Prvi je set dobila s tri poena prednosti, drugi s dva, a treći na kraju s pet poena prednosti.

''Fantastična atmosfera, nismo navikli igrati pred ovolikim brojem navijača. Drago nam je da nas je došao podržati ovoliki broj naši sportaša. Pobijedili smo Španjolce tri puta ovo ljeto, znali smo da smo favoriti. Od prvog smo trenutka znali po što smo došli. Prvi nakon dugo godina. Čestitam svima i idemo slaviti!'', izjavio je zlatni Petar Đirlić.

Do pobjede su je vodili Petar Đirlić sa 16 poena i kapetan Marko Sedlaček sa 15 poena. Kod Španjolaca najbolji je bio Andres Jesus Villena Rodriguez sa 17 poena.

U borbi za brončanu medalju Italija je pobijedila Francusku 3-1 (22-25, 25-20, 25-15, 31-29).

Hrvatska muška reprezentacija na Mediteranskim igrama, koja je osvojila zlatnu medalju i upisala se u povijest hrvatskog sporta, bila je u sastavu:

Bernard Bakonji, Petar Višić, Ivan Mihalj, Kruno Nikačević, Stipe Perić, Petar Đirlić, Tomislav Mitrašinović, Hrvoje Pervan, Marko Sedlaček, Filip Šestan, Tino Hanžić i Ivan Zeljković

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider