Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dominacija je pitanje vremena

Braća Sinković debitirala u novoj disciplini: Pobjeda im pobjegla za sekundu

Pitanje je vremena kada će braća Sinković početi dominirati u novoj disciplini.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Braća Martin i Valent Sinković u nedjelju su u finalnoj utrci dvojca bez kormilara, na posljednjoj regati ovogodišnjeg Svjetskog veslačkog kupa u Luzernu, osvojili drugo mjesto.

U izjedanačenoj utrci od njih su bili brži Novozelanđani James Hunter i Thomas Murray, i to za samo sekundu i 17 stotinki. Treće mjesto pripalo je francuskoj posadi, braći Valentinu i Theophileu Onfroyu, srebrnima sa SP 2015. godine.

Braća Sinković, olimpijski pobjednici iz Rija, godinama su dominirali u dvojcu na pariće, a ove sezone prebacili su se u novu disciplinu, dvojac bez kormilara. Nedavno su pobijedili na regati na Bledskom jezeru, a u Luzernu su prvi puta nastupili u novoj disciplini na nekoj od regata Svjetskog kupa i pokazalo se da će i u dvojcu bez kormilara biti u svjetskom vrhu. U Luzernu su odradili tri utrke, pobijedili su u svojim skupinama kvalifikacija i polufinala, a u finalu su do kraja prijetili prvacima Novog Zelanda Hunteru i Murrayu.

"Ovo je sjajan početak za nas u novoj disciplini. Budući da smo imali određene probleme s ozljedama nismo se mogli pripremiti na način koji smo zamislili, pa ovaj rezultat ima ogromni značaj za nas. Sada nastavljamo raditi i nadamo se još boljoj formi na Svjetskom prvenstvu", izjavio je nakon finala Valent Sinković.

Idući veliki izazov za braću Sinković je Svjetsko prvenstvo, koje će se održati u Sarasoti (Florida) od 24. rujna do 1. listopada ove godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider