Ostali sportovi
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Ostali sportovi
"Još ima žara u nama"

Sinkovići otkrili planove za budućnost nakon osvajanja zlatnog odličja: "Supruge su nam najveći oslonac"

Braća Sinković otkrila su svoje emocije, planove, ali i zašto svaku pobjedu posvećuju svojoj obitelji.

Sa još jednom zlatnom olimpijskom medaljom, ostvarili su se gotovo svi sportski snovi braće Sinković.

Odmah po ulasku u cilj, kažu, bili su svjesni kako su ispisali povijest hrvatskog sporta.

"Točno kako sam zamišljao, tako i je. Svatko to na drugačiji način pokazuje, ali svatko osjeća tu sreću, mir i spokoj jer si napravio nešto što si oduvijek sanjao", kazao je Martin Sinković.

Ovo zlato dokazuje kako se svaki trud, svaki žulj na ruci, kap znoja te svaki zaveslaj, itekako isplate. Sve ih je to učinilo još motiviranijim.

gol expired Upoznajte našeg osvajača olimpijskog srebra Tina Srbića: Obožava kelj, a njegov tajni adut je pas Zdenko divider

Uz silna odličja koja ih već godinama krase, ostali su nogama čvrsto na zemlji jer drugačije ni ne znaju. A nakon zasluženog godišnjeg odmora, nastavljaju sa zajedničkim treninzima.

"Mislim da ima žara u nama, a dok god toga ima, mislim da ćemo se moći natjecati na najvišoj razini", rekao je Valent Sinković.

"Dosta smo različiti, pa čak i u treningu. Martin je izdržljiviji, ja sam snažniji. Super je kad možeš trenirati s bratom, pokrivamo se u nekim stvarima i guramo jedan drugog da budemo još bolji", rekao je Martin Sinković.

Oslonac su im roditelji i supruge

Oslonac nalaze i u roditeljima koji su ih i uveli u svijet sporta, ali i suprugama kojima beskrajno zahvaljuju na podršci.

Baš u njima, Valentov i Martinov trener je i pronašao dodatni motiv za ove sportaše. Prije same utrke savjetovao im je da se razveslaju ako se ne žele vratiti kući kiseli i pokisli.

"Samo one znaju kroz što smo sve prošli u ovom dvojcu bez kormilara, koliko je tu bilo teških trenutaka, tako da svaka im čast na tome, velika su nam podrška. Dale su dio sebe u tu medalju", rekao je Martin.

Ivan Huklek - 4 Huklek zaustavljen u polufinalu, ali slijedi borba za broncu: "Dat ću sve od sebe da uzmem tu medalju" divider

"Definitivno mi je supruga najveća podrška, moj mir i najljepše mi se doma vratit i uživat s njom", rekao je Valent.

Po prvi put Antonela i Manuela nisu bile uz njih na samom natjecanju već su utrke pratile ispred malih ekrana. No to ih nije spriječilo u jednako glasnom navijanju.

"Jednostavno je biti potpora jer uđeš u kolotečinu.Teško mi je jedino ako trening nije bio po planu", kaže Manuela, dok Antonela dodaje da je ponekad jednako važno odmaknuti ih od veslanja.

"Kada ih ne ide dobro, važno je da pričamo o drugim stvarima, da se malo odmaknu od veslanja i opuste".

"Dijete mi još jedan veći motiv..."

Ove dame i same su se okušale u veslanju. No ipak se radije drže kopna. Svakako su bolje navijačice nego veslačice. Antonela je odnedavno dobila još jednu važnu životnu ulogu, majčinsku ulogu.

"Karlo je prespavao sve Martinove utrke do sad, tako je bilo i za ovo finale", kaže Antonela, a Martin tvrdi kako mu je rođenje djeteta preokrenulo život.

"Život mi se okrenuo, sve se vrti oko djeteta, to mi još jedan veći motiv. Imaš za koga to sve raditi, želiš biti sve bolji, uživam", zaključio je Martin.

Uživat će ova braća i kada se ponovno nađu na vodi. I to kao dvojac na pariće, a možda zaplove i kao četverac koji mnogi priželjkuju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider