Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Lov na treće zlato

Blanka otišla na SP sa smiješkom: Nisam čarobnjak, ali dat ću sve od sebe!

U splitskoj zračnoj luci Blanka je odlično raspoložena stala pred novinare te izjavila kako će dati sve od sebe…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prošli tjedan najbolja hrvatska atletičarka Blanka Vlašić – iako je muči nezgodna ozljeda mišića lijeve odskočne noge - ipak je odlučila kako će braniti svjetsko zlato iz Berlina 2009.
Obzirom da ima i svjetsko zlato iz Osake 2007. Mnogi se pitaju je li moguće da Blanka osvoji i treće uzastopno zlato, no odgovor na to znati ćemo tek za osam dana kada su na rasporedu kvalifikacije.

Uoči odlaska u Južnu Koreju Blanka je odlično raspoložena izašla pred novinare:

„Hvala bogu da je previranjima došao kraj, ovo je bilo teških mjesec dana. Najgore je kad važeš iz dana u dan i kad ne znaš gdje si i što si“, rekla je u uvodu Blanka.

Na pitanje što očekuje na SP-u sa smiješkom je rekla:

Hvala bogu da je previranjima došao kraj, ovo je bilo teških mjesec dana

- Blanka o odluci da ide na SP
„Nisam stigla razmišljati što očekujem. Bilo mi je važno dobro odraditi treninge, a sada se želim što prije prilagoditi na vremensku razliku koja me čeka. Dalje od toga nisam razmišljala.“

Na pitanje kakvi su bili pokazatelji na posljednjim treninzima malo je zastala i kratko rekla: „To nije bitno!“, čime je očito svima dala do znanja kako u ovom trenutku nije još spremna za velike stvari.

No, kada je riječ o ozljedi mišića objasnila je kratko i jasno:

„Postoji rizik,ali nije gore nego što je bilo. Istina ta rupturica je još vidljiva, ali pored svih treninga ozljeda se nije pogoršala. No, boli me i Ahilova tetiva, ali sad ipak slijedi period lakših treninga“, rekla je Blanka koja nakon dugo vremena zbog ozljede neće biti favoritkinja. Čak ni kvalifikacije više nisu nešto što može rutinski odraditi.

„Dugo se nisam našla u ovakvoj situaciji, no dat ću sve od sebe. Znam da je to klišej, ali zaista je tako.“

No, zanimljivo je bilo čuti i Blankino mišljenje o snazi svog uma koji bi na ovom SP-u mogao biti presudan.

„Nikada ne treba podcijeniti snagu uma, no ja nisam čarobnjak i kada bi tijelo uhvatilo barem malo ritam s umom - bilo bi podnošljivo. Nadam se prihvatljivom osjećaju na samom skakalištu", rekla je Blanka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider