Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi

Blanka: Daleko sam od vrhunske forme, ali vraća se svježina

Blanki do olimpijske A norme nedostaje skok preko 1,95 metara, Sandra nema takvih problema.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon pobjeda na mitingu Dijamantne lige u Šangaju, dvije naše najbolje atletičarke, Blanka Vlašić (vis) i Sandra Perković (bacanje diska) večeras nastupaju na Olimpijskom stadionu u Rimu, u svom drugom lovu na mali dijamant. I jedna i druga imat će još ozbiljnije suparnice nego u Šangaju.

„Konkurencija je slična kao u Šangaju, ali s dodatkom Eme Green, Svjetlane Skoline i Leverne Spencer. Di Martino je bila najavljena, ali ipak neće nastupiti zbog ozljede“, rekla je Blanka.

Tako će izostati dvoboj europske dvoranske prvakinje (Di Martino) i svjetske i europske prvakinje na otvorenome. Zanimljivo je da je upravo Di Martino prekinula Blankin niz od tri uzastopne pobjede u Rimu. Nakon što je Blanka slavila od 2006. do 2008., prije dvije godine slavila je Talijanka ispred naše visašice. Blanka se lani vratila nizu pobjeda. Zanimljivo je da je Blanka sva četiri puta kada je pobjeđivala u Rimu preskočila dva metra.

„Očekuje se od mene da svakako skačem bolje nego u Kini. Moram priznati da mi je odlazak u Rim bio u pozitivnijem tonu nego kad sam išla u Šangaj. Naime, u tom razdoblju između počela sam na treninzima osjećati kako mi se polako vraća svježina, nisam bila toliko umorna kao prije. Daleko je to od vrhunske forme, ali sam zadovoljna jer sam se počela dizati. Tako da je Šangaj bio probijanje leda, ali Rim ipak doživljavam kao svoje prvo pravo natjecanje ove godine“, rekla je Blanka.

U Šangaju je pobijedila s 1,94 metra. Još nema A normu za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine. Nedostaje joj samo centimetar.

„O podlozi u Rimu sve znam. Nije najbolja i uvijek se dosta izmučim dok je svladam. Ali sad već otprilike znam kako s njom, koji mi ritam najbolje odgovara. Uvijek se prije tog natjecanja posebno psihički pripremim za tu otežavajuću okolnost. A kažu da je moguće i nevrijeme s kišom, ali to me ne muči previše“, zaključila je Blanka.

Spomenimo još kako je Sandra Perković u Šangaju pomela konkurenciju, no u Rimu se priključuju još dvije vrlo opasne diskašice. Jedna je Rumunjka Nicoleta Grasu, srebrna sa EP-a i SP-a, a druga je Njemica Nadine Müller. (Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider