Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Svojedobno najbolji u Europi

Bjelovar dobio mural posvećen europskim rukometnim prvacima

Mladi bjelovarski grafiter Pavle Tandara završio je oslikavanje murala s motivom rukometaša Omladinskog rukometnog kluba Partizan, osvajača Kupa europskih prvaka 1972. godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mladi bjelovarski grafiter Pavle Tandara u ponedjeljak je ''predao'' mural s motivom rukometaša Omladinskog rukometnog kluba Partizan naručitelju, Gradu Bjelovaru.

" Želim Bjelovaru vratiti duh pobjednika, a naši rukometaši koji su svojedobno bili najbolji u Europi svakako su nešto što nas uvijek iznova može i treba motivirati. Bili su uzor mnogim generacijama naših sugrađana i želim da tako bude i ubuduće. Ovo je ujedno i podsjetnik svim našim gostima da dolaze u grad europskih prvaka“, izjavio je za Hinu danas bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Tandara je mural oslikao na zidu školsko-sportske dvorane IV. Osnovne škole u Bjelovaru u kojoj i danas vježbaju rukometaši kluba koji, od hrvatske samostalnosti, nosi naziv Bjelovara. Mural je replika zajedničke fotografije s dočeka rukometaša na zagrebačkom aerodromu, a u velikom formatu replicirana je i na rukometnom igralištu na otvorenom na kojemu su Partizanovci počeli trenirati 1955. godine, kada je klub osnovan.

U doba kada su ostvarivali svoje najbolje rezultate u povijesti, poput osvajanja Kupa europskih prvaka 1972. godine, kada su slavni njemački Gummersbach pobijedili 19-14, s najvećom ikad zabilježenom gol razlikom u finalu, te ponovnom ulaska u finale sljedeće godine, rukometaši Partizana nisu imali dvoranske treninge. Naime, školsko-sportska dvorana današnje bjelovarske IV. Osnovne škole izgrađena je tek potkraj 1976. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider