Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Svakog dana strašne slike"

Poznati Nijemac prodaje svoju olimpijsku medalju za pomoć ukrajinskoj djeci: "Moj najveći trofej"

Osim olimpijskog srebra u vožnji na kronometar, Tony Martin je osvojio i četiri naslova svjetskog prvaka u toj disciplini, a tijekom karijere je osvojio i pet etapa na Tour de Franceu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši njemački biciklist, specijalist za vožnju na kronometar, Tony Martin objavio je kako će svoju srebrnu olimpijsku medalju s Igara u Londonu 2012. godine dati na dražbu, a prihodod njezine prodaje će namijeniti za pomoć djeci žrtvama ruske invazije na Ukrajinu.

"Svakoga dana gledam strašne slike iz Ukrajine putem televizije i čini mi se pogrešnim samo sjediti na kauču i prihvaćati situaciju. Želio bih napraviti barem nešto i pomoći. Nije mi lako odreži se svog najvećeg trofeja, ali uzevši u obzir da su milijuni ljudi izgubili gotovo sve, uistinu želim ovo učiniti", poručio je Martin.

Osim olimpijskog srebra u vožnji na kronometar, Martin je osvojio i četiri naslova svjetskog prvaka u toj disciplini, a tijekom karijere je osvojio i pet etapa na Tour de Franceu.

Nakon mjesec dana od ruskog napada na Ukrajinu, prema podacima Ujedinjenih naroda gotovo 3,8 milijuna Ukrajinaca napustilo je svoju zemlju, a gotovo polovina ukrajinske djece napustilo je svoje domove.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider