Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
kad te krene...

Cleveland čekao pola stoljeća, a onda ludilo: U finalu i 'luzeri stoljeća'?

Bio bi to dvoboj nakon kojeg bi se u slučaju bilo čijeg uspjeha mogao snimiti film...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Igrači Cleveland Indiansa prvi su sudionici ovogodišnjeg "World Seriesa", finala doigravanja u američkoj profesionalnoj bejzbolskoj ligi (MLB), nakon što su u finalu Američke lige sa 4-1 u pobjedama svladali Toronto Blue Jayse.

Indiansi su plasman u veliki finale osigurali 3-0 pobjedom na gostovanju u Torontu u noći sa srijede na četvrtak u petoj utakmici. Ponovno su sjajni bili bacači momčadi iz Clevelanda koji su po drugi put u ovoj seriji uspjeli ostaviti sjajne udarače Toronta bez postignutog boda, a u četiri utakmice koje su otišle na stranu Indiansa moćni napad Blue Jaysa ostvario je ukupno tri poena.

Po Toronto je sve loše krenulo već u prvoj izmjeni u kojoj je Cleveland poveo 1-0 zahvaljujući pogrešci Ezequiela Carrere, a zatim su još Carlos Santana i Coco Crisp soolo "home runovima" u trećoj, odnosno četvrtoj izmjeni povisili na 3-0.

Za najkorisnijeg igrača serije proglašen je fenomenalni zamjenski bacač Indiansa Andrew Miller koji je nastupio u sve četiri utakmice koje je njegova momčad dobila. Ukupno je bacao sedam i dvije trećine "inninga" izbacivši ukupno 23 suparnička igrača ne dopustivši im pritom niti jedan poen. Njih 14 je izbacio putem "strikeouta", a dopustio je tek dva udarca.

"Iskreno, jedva čekam vidjeti kakva je atmosfera u Clevelandu. Naravno, ranije ove godine su košarkaši osvojili naslov, ali publika je u doigravanju na našem stadionu dosada bila sjajna. Bit će jako zabavno u finalu", kazao je Miller.

Cavsi i Indiansi u istoj godini?

Sve dok u lipnju ove godine Cleveland Cavaliersi nisu osvojili naslov NBA prvaka grad Cleveland čak 52 godine nije imao prvaka u niti jednom od najpopularnijih sportova u SAD-u, a sada su Indiansi stigli na korak od toga da u istoj godini ovaj grad u sjeveroistočnom Ohiju proslavi čak dva naslova.

Indiansi su posljednji od svoja tri "World Seriesa" osvojili još 1948. godine, a nakon toga su još tri puta gubili u finalu (1954, 1995, 1997). No, ove će godine po prvi puta biti domaćini u prvoj utakmici koja je na rasporedu u utorak 25. listopada, upravo na dan kada će Cavaliersi pod krov svoje dvorane podići zastavu koja označava da su osvojili naslov NBA prvaka za prošlu sezonu.

U "World Seriesu" Cleveland će igrati protiv pobjednika Nacionalne lige u finalu koje igraju Chicago Cubsi i Los Angeles Dodgersi, a u kojemu je trenutačni rezultat 2-2 u pobjedama. Sinoć se u Los Angelesu igrala četvrta utakmica koja je završila velikom 10-2 pobjedom Cubsa.

Peta utakmica na rasporedu je večeras također u Los Angelesu, dok će se šesta i eventualna sedma utakmica igrati u Chicagu u subotu, odnosno nedjelju.

Chicago Cubsi su s omjerom pobjeda i poraza 103-58 bili uvjerljivo najbolja momčad u ligaškom dijelu sezone, a navijači te momčadi se nadaju kako bi se ove godine mogao prekinuti nevjerojatan niz od čak 108 godina bez osvojenog naslova prvaka. Cubsi su u svojoj 113-godišnjoj povijesti dva puta osvajali "World Series", ali to je bilo davnih 1907. i 1908. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider