Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Grk začarao vrata

Barakude slave ulazak u četvrtfinale Eura: "Patili smo u napadu, ovo se nikad nije dogodilo"

Hrvatska vaterpolska reprezentacija izborila je plasman u četvrtfinale Europskog prvenstva u Splitu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski vaterpolisti remijem protiv Grčke u trećem kolu skupine B osvojili su prvo mjesto i izravno se plasirali u četvrtfinale Europskog prvenstva.

Iduću utakmicu, to četvrtfinale, Barakude će igrati u utorak, a protivnik će im biti Gruzija ili Nizozemska (te dvije reprezentacije razigravat će ove nedjelje za mjesto u četvrtfinalu).

No, prije pogleda na ono što nas čeka, naši reprezentativci su se osvrnuli na izrazito teški obračun s Grcima.

Krapić: Neka ova obrana bude nit vodilja

"U napadu smo stvarno patili, ali obranu smo držali cijelu utakmicu, na čelu s Bijačem. Ova obrana neka nam bude nit vodilja za ostatak ovog Europskog prvenstva, kad igramo ovakvu obranu, onda i napad mora kad-tad proraditi uz ovakvu publiku kojoj se još jednom od srca zahvaljujem", izjavio je kapetan Ivan Krapić.

Mogu li Barakude do medalje?

Ukupno glasova:

Ponovno je Marko Bijač bio junak hrvatske pobjede, s nevjerojatnih 11 obrana.

"Bili smo čvrsti, agresivni, publika nas nosi i sjajno zatvaramo prilaze našem golu. S time možemo biti zadovoljni, dok s druge strane možemo biti nezadovoljni s onim što smo pružili u napadu, imali smo opet problema s tom njihovom pokretljivom obranom."

Bijač: Nadam se da će nas publika nastaviti ovako podržavati

Bijač je dugo u reprezentaciji, već godinama, ali ne sjeća se da se dogodilo da Hrvatska u jednom poluvremenu nije uspjela postići pogodak.

"Mislim da ne, otkako sam ja u reprezentaciji nije se dogodilo poluvrijeme da nismo zabili gol."

"Imamo sad malo više odmora, odmorit ćemo se i pokušati odigrati što bolje u četvrtfinalu. Ne bih ja skroz otpisivao Gruziju, vidjet ćemo tko će nam doći za suparnika. Ogroman je gušt igrati ovdje, nadam se da će nas navijači nastaviti ovako podržavati", poručio je Bijač.

Luka Bukić je ovako prokomentirao utakmicu:

"Rekao je da izbornik nakon dvije četvrtine da nastavimo svoju igru, stvarali smo šanse, ali bila je takva utakmica, tvrda i s malo golova. Vrhunski smo igrali obranu jednu i obranu, mi smo znali da jednim golom možemo preokrenuti utakmicu. Uspjeli smo i povesti, nismo pobijedili, ali nema veze, odgovara nam i remi. Svaka čast Konstatinosu Limarakisu, odlično je branio, ali na svu sreću odličan dan je imao i Bijač."

Tablice omogućuje {linkToSofascore}

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider