Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Potpuno zasluženo!

Barakude osvjetlale obraz našeg sporta, evo s koliko će Vlada honorirati zlato naših vaterpolista

Svjetska federacija vodenih sportova i Vlada Republike Hrvatske nagraditi će uspjeh naših Barakuda.

Dodjela zlata Barakudama (Foto: David Damnjanović/Pixsell)

Hrvatska vaterpolska reprezentacija još je jednom obradovala brojne Hrvate ispred malih ekrana, naš ekipno najuspješniji sport ovaj put se vratio sa zlatnim odličjem oko vrata.

Barakude su redom u završnici turnira rušile Kinu, Srbiju, Francusku i na kraju Italiju nakon peteraca za još jedan velebni uspjeh hrvatskog vaterpola.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija na zagrebačkom aerodromu Doček svjetskih prvaka: Zlatne Barakude se vratile u Hrvatsku, ovo su im prvi dojmovi divider

Osim sportskog uspjeha i velikog ponosa, naše Barakude čeka i premija. Svjetska organizacija vodenih sportova osigurala je 80 tisuća američkih dolara, odnosno nešto više od 74 tisuće eura za našu reprezentaciju. Cifru će među sobom podijeliti 15 igrača, cijeli stručni stožer i savez.

Vlada Republike Hrvatske također će nagraditi uspjeh naših vaterpolista.

Prema Uredbi o kriterijima za dodjeljivanje državnih nagrada za vrhunska sportska postignuća iz 2023., svaki član ekipe u olimpijskom sportu koji osvoji zlato na svjetskom seniorskom prvenstvu dobit će po 15 950 eura, koliko i izbornik, a ostale djelatne stručne sportske osobe dijele 21 250 eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider