Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bez kapetana, ali...

Bliži se spektakl u Zagrebu: ''Vjerujem da možemo pobijediti aktualnog prvaka Europe''

Vaterpolisti zagrebačke Mladost odigrat će u petak 21. veljače na svom bazenu na Savi utakmicu 9. kola B skupine Lige prvaka protiv aktualnog prvaka Europe, mađarskog Ferencvaroša.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Iskreno, tek ćemo sutra početi razmišljati o utakmici protiv Ferencvaroša jer smo ovaj tjedan imali dvije teške utakmice, protiv Juga i sinoć protiv splitskog Jadrana, pa nismo ni mogli misliti na susret s aktualnim prvakom Europe, u kojoj je naša jedina prednost to što će se utakmica odigrati pred našim navijačima", rekao je u srijedu na konferenciji za novinare trener Mladosti Zoran Bajić.

Po njegovim riječima, zgusnut raspored klupskih i reprezentativnih susreta, u kojem reprezentativci godišnje odigraju između 60 i 70 utakmica, glavni je razlog umora igrača i najvažniji faktor mogućih ozljeda.

"Ni na utakmici protiv Ferencvaroša neće nastupiti naš kapetan Ivan Marcelić, ali bez obzira na to mi ulazimo u utakmicu sa željom da je dobijemo, svjesni da će to biti izuzetno teško jer smo od istog protivnika u Budimpešti u šestom kolu ovog natjecanja izgubili s 5:14. Međutim, ako utakmica bude izjednačena i ako se bude odvijala po sistemu gol za gol, svašta se može dogoditi", zaključio je Bajić.

S mišljenjem svog trenera slaže se centar Mladosti Cosmin Radu, koji ističe da u momčadi aktualnog prvaka Europe nema slabog mjesta.

"Dobri su na svim pozicijama i stvarno se ne zna prijeti li opasnost više s lijeve ili s desne strane napada. Ali dobri smo i mi i potpuno smo i fizički i psihički spremi za utakmicu u koju će nas umjesto ozlijeđenog Marcelića povesti novi kapetan Luka Bukić", kazao je rumunjski internacionalac koji već devet godina igra u Hrvatskoj, od kojih je četiri godine proveo u riječkom Primorju, a pet u Mladosti.

Nakon osam odigranih kola u B skupini Lige prvaka vodi Pro Recco sa 20 bodova, ispred Ferencvaroša sa 17 te OSC iz Budimpešte i Mladosti koji, pet kola prije kraja natjecanja skupini, imaju po 16 bodova.

Na završni Final 8 Lige prvaka, koji će se od 5. do 7. lipnja odigrati u Genovi, plasirat će se prva četiri kluba iz svake skupine, a za Mladost je najvažnije da ima četiri boda više od petoplasirane španjolske Terrasse, s kojom će u 11. kolu igrati u Zagrebu.

Gotovo siguran putnik na završni turnir je i dubrovački Jug AO, koji igra u skupini A u kojoj je i splitski Jadran, ali Splićani više nemaju realnih izgleda za plasman na završni turnir u Genovi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider