Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
NAJRUŽNIJA OZLJEDA OI-ja

Australski olimpijski biciklist pao i doživio po život opasnu ozljedu, fanove frapirao snimkom iz bolnice

Australski biciklist doživio je težak pad na praktički neregularnim uvjetima prve pariške bicilističke utrke.

Luke Plapp (Foto: X/Instagram)

Tešku ozljedu na subotnjoj biciklističkoj utrci kronometra, na Olimpijskim igrama u Parizu, doživio je australski biciklist i jedan od kandidata za medalju, Luke Plapp.

Iako je bilo poznato da će uvjeri za utrku biti teški, gotovo neregularni, nakon velike kiše koja je večer ranije okupala Pariz i otežala ceremoniju otvorenja, utrka je ipak održana, a Plapp je tešku ozljedu doživio na 13. kilometru, dok je njegove vrijeme bilo samo dvije sekunde ispod u tom trenutku vodećeg biciklista.

Težak pad na neregularnim uvjetima vožnje

Nije poznato na koji je način Plapp pao, budući da su i organizatori odlučili ukloniti sve dostupne snimke, ali se na društvenim mrežama pojavila snimka jednog gledatelja, na kojoj vidimo kako jedan član tima pomaže Australcu da ustane, dok se on nalazi u velikim bolovima.

Iako je bio dobro raspoložen te je čak objavljivao Instastoryje iz bolničkih kola, Plapp je istu večer podvrgnut operaciji abdomena, a njegovi roditelji doputovali su iz Australije da bi bili blizu njega kad se probudi. To već dovoljno govori o ozbiljnosti, iako nitko nije specifirao o čemu se točno radi.

Upućeni zaključili da se radi o rupturi slezene

Sve dok Plapp dva dana nakon operacije nije objavio snimku iz bolnice, na kojoj je pokazao svoju ranu, nakon čega su mnogi zaključili kako se radi o jednoj od najtežih ozljeda u novijoj olimpijskoj povijesti.

Oni bolje upućeni su po viđenom zaključili kako se radi o rupturi slezene, što je po život opasna ozljeda pa ne nas ne treba čuditi što je Plapp hitno operiran.

On se trenutno oporavlja, a već je naveo kako se njegov olimpijski san nastavlja za četiri godine u Los Angelesu te je već krenuo s odbrojavanjem.

Snimku njegove ozljede pogledajte OVDJE.

Mi mu naravno želimo brz, ali prije svega uspješan oporavak.

Mate Pavić i Nikola Mektić Mektić i Pavić vratili se iz Pariza, Mate otkrio što misli o Donninoj odluci da otkaže njihov nastup divider

Nikolaj Pimenov i Marin Mačković VIDEO Srbi šokirali na Olimpijskim igrama: Vodili su pa prestali veslati, veslačeva tetka sve otkrila divider

Nada Hafez Olimpijka šokirala: Otkrila nakon nastupa kako je sedam mjeseci trudna, nitko to nije znao! divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Smjena na Maksimiru! ⚽️

Tko će biti novi trener Dinama?✅️
Kakva bi to igra sudbine bila da Željko Sopić naslijedi Sergeja Jakirovića u Dinamu 👀

📸Ronald Goršić/CROPIX
Možda je to bila tema razgovora između Jakira i Kompanyja nakon utakmice? Nikad nećemo saznati... ⚽

📸: CROPIX
Perišić putuje u Nizozemsku... 🇭🇷⚽️🇳🇱

📸: Cropix & Fabrizio Romano Facebook